Zlatan Ibrahimovic 400.

2021. nov. 05. Szikora Tamás

Zlatan Ibrahimovic jellegzetes megnyilvánulásai miatt alighanem a világ egyik legismertebb és egyben legmegosztóbb labdarúgója. Hála az égnek nem mindig emiatt irányul rá a figyelem, hanem a teljesítménye okán is. Ezúttal a karrierje 400. bajnoki gólja miatt, mi pedig kigyűjtöttük a mérföldköveket.  

100 ─ 2008.01.13:

A 100. bajnoki találatára elég sokat kellett várni, ha azt nézzük, hogy a többi százas milyen idő elteltével jött létre. Az Internazionale csapatában 2006 őszén kezdett, előtte már megjárta Svédországban a Malmö, Hollandiában az Ajax, Olaszországban pedig Juventus együttesét. A gólokat itt is gyűjtötte, a Serie A tehát már a harmadik olyan bajnokság volt, melyben sikerült betalálnia. Az Inter színeiben a második szezonjának felénél jubilálhatott a Siena együttese ellen.

200 ─ 2012 11.24:

A következő nagy napra már elég volt durván 4,5 évet várni. Ekkor már Franciaországban, azon belül is Párizsban próbálta tovább növelni nagyságát. Az önbizalomnak ekkor sem volt híján, azt pedig tényleg senki sem veheti el tőle, hogy mielőtt kikötött itt, a Barcelona és a Milan számára is jó választásnak bizonyult. A katalánoknál viszont nem húzott le túl sokat, Milánóban azonban elég jól érezte magát, mielőtt új kihívást talált volna magának. A kétszázadik gól a Troyen elleni bajnokin jött össze 2012 novemberében.

300 ─ 2016. 11.5:

Zlatan elég sok időt lehúzott a franciáknál, amit mi sem bizonyít jobban, hogy összesen 156 alkalommal talált be 180 mérkőzés alatt, igaz ebben a statisztikában benne vannak a kupa meccsek is. Ezúttal még lejjebb faragta az időt, hiszen itt már nem kellett teljes négy évet sem várni a háromszázadik bajnoki góljára. Mielőtt elkerült volna Angliába, hogy a Manchester Unitedben is kipróbálja magát, letette a névjegyét a PSG színeiben és csak még eredményesebbé vált. Ezúttal a Bordeux elleni meccsen méltatták őt.

400 ─ 2021.10.31:

Egy igazán érdekes korszak következett Ibra életében, miután az angolokhoz került. A Unitedben nem nagyon találta a helyét, bár néhány trófeát ott is begyűjtött. Mindezek után olyan lépésre szánta el magát, amit a legtöbb európai top játékos már csak a pályafutása végén tesz meg. Az Egyesült Államok bajnokságába, az MLS-be állt tovább a Los Angeles Galaxy csapatával. Szó sincs arról, hogy az amerikai ligát le kellene becsülni, ám olyat ritkán látunk, hogy az ott töltött idő után valaki ismét fantasztikus formában térjen vissza az öreg kontinensre. Ezúttal viszont ez volt helyzet, az AC Milan ismét jól teljesít, ebben pedig a svéd klasszisnak is nagy szerepe van. A Roma elleni bajnokin idén október végén már a 400. gólját is megszerezte.