Valentino Rossi legjobb ünneplései

2021. szept. 09. Szikora Tamás

A Gyorsasági-motoros világbajnokság kilencszeres világbajnoka az idei év végén 25 esztendő után fejezi be a pályafutását. Az olasz versenyző elképesztő karriert zár le, mely alatt rengeteg rajongót gyűjtött, többek között azzal, ahogyan a győzelmeit ünnepelte sok esetben. Íme, az öt legjobb!

Osvaldo színre lép

Bárki, aki meglátja azokat a képeket 1998-ból, melyen Rossi mögött egy hatalmas csirke utazik a levezető körön, valószínűleg vagy nem tudja majd abba hagyni a nevetést, vagy szimplán rájön arra, hogy a doktor humorérzéke egészen egyedi volt az évek során. A hatalmas jószág megjelenése egy korábbi poénnak volt köszönhető, korábban ugyanis kitalált egy nem létező szponzort, ami az Osvaldo Chicken nevet viselte. A sajtót ez annyira megzavarta, hogy elkezdték felkutatni a támogatót, később pedig a 250-es kategóriában szerepelve a Katalán Nagydíjon egy életnagyságú csirke is jelen volt.

Az angyal személyesen jelenik meg

Valentino Rossi akárcsak a legkisebb 125-ös kategóriában, úgy a 250-ben is ugyanazt a mintát csinálta végig, vagyis egy tanuló év után második nekifutásra már megszerezte a világbajnoki címet. A középső géposztályban aratott diadalát is elég stílusos módon ünnepelte meg, mégpedig úgy, hogy személyesen köszönte meg az őrangyalának, hogy vigyázott rá. Ennek módja egy ismételten látványos levezető kör volt a boxutcába az 1999-es Brazil Nagydíjon.

Tökéletes gurítás

A 2007-es Spanyol Nagydíjon aratott győzelem ünneplése is igazán különlegesre sikerült, miután bowling bábúnak öltözött emberek jelentek meg a lelátó előtt, Rossi pedig úgy tett mintha annak rendje és módja szerint leütné azokat. Ez természetesen hiba nélkül sikerült, mindez pedig egy üzenet volt a szurkolók és az ellenfelek felé, hogy még mindig képes legyőzni bárkit. Az olasz motoros számára egy öt éves sorozat szakadt meg azzal, hogy 2006-ban nem tudott vb címet nyerni, ráadásul a Jerezben aratott sikerig zsinórban öt futamon nem tudott nyerni, ami akkoriban még elég meglepőnek számított.

Hófehérke és a hét törpe

A mese mindenkinek ismerős lehet, gyerekkorunk része, így ezt nem is kell magyarázni, azt viszont igen, hogy Valentino Rossinak mi köze volt ehhez. A 2005-ös Maláj Nagydíjon a Yamaha pilótája igaz, hogy a második helyen ért célba, ezzel viszont megszerezte a karrierje hetedik világbajnoki címét. Ez volt az első olyan ünneplés, ami nem egy futamgyőzelem után történt, de aligha érdekelt ez akkor bárkit is. Főként azokat nem, akik a jelmezekbe bújtak, hiszen ők a Rossi rajongói klubjának szerencsés tagjai voltak.

Amikor hív a természet

Mivel a legendás versenyző több mint 100 versenyt tudott megnyerni, így bőven lehetne válogatni a különféle koreográfiákból, melyeket megalkottak, de ezek közül van egy olyan, amit abszolút nem lehet kihagyni egy ilyen felsorolásból. Az 1999-es Spanyol Nagydíjon szezonbeli első győzelmét aratta a 250-es kategóriában és bő négy másodperces előnnyel nyert a második helyezett japán Tohru Ukawa előtt. Önmagában ez nem jelentene még semmit, de a leintés után Rossi nemes egyszerűséggel kiment a WC-re az egyik pályabírói poszt mellett. Az élet persze megy tovább, de akárhogyan is nézzük a dolgot, a doktor nélkül már nem lesz ugyanaz a MotoGP.