Tour de Hongrie – Filutással és Giro-szakaszgyőztessel indul a Giotti Victoria

2020. jan. 03. HírDrazsé

Filutás Viktorral, illetve a Giro d’Italián szakaszgyőztes kerékpárossal indul a Tour de Hongrie országúti körversenyen a Giotti Victoria. A viadal honlapjának pénteki beszámolója szerint a romániai bejegyzésű és olasz hátterű kontinentális klub sorában a 23 éves magyar bringás mellett ott lesz az olasz Andrea Guardini, aki 2012-ben ünnepelt etapsikert az olasz körversenyen.

A Tour de Hongrie-n így már 12 csapat részvétele biztos, köztük négy World Tour-istállóé, a kazah Asztanáé, az amerikai Trek-Segafredoé, a holland Jumbo-Vismáé, illetve – Peák Barnabással a soraiban – az ausztrál Mitchelton-Scotté.

A prokontinentális szintű csapatok közül ott lesz a mezőnyben a Kusztor Pétert is foglalkoztató amerikai Novo Nordisk, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, a dán Riwal Readynez, valamint az orosz Gazprom-RusVelo. Biztosan indul a 41. Tour de Hongrie-n a szlovén Adria Mobil, a csíkszeredai Team Novák, valamint Alberto Contador kontinentális csapata, a spanyol Kometa-Xstra is, amelynek két magyar kerékpárosa van: a tavalyi összetett másodikja, Dina Márton, illetve Fetter Erik.

A szervezők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a magyar körverseny 2021-ben kerüljön be a Pro Series nevű sorozatba. Ennek feltételei közül az egyik az, hogy összesen legalább 14 World Tour és prokontinentális besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n. A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 140 versenyzője áll majd rajthoz.

hírforrás: MTI