Tom Brady újabb mérföldkövet ért el az NFL-ben

2023. jan. 04. Szikora Tamás

A legendás játékos lenyűgöző eredménysorral rendelkezik, ezt pedig most egy egészen érdekes számadattal sikerült megfejelnie. A Tampa Bay Buccaneers rutinos irányítója már azt is elmondhatja magáról, hogy egy fél életet felölelő időszakot eltöltött a világ legismertebb amerikaifutball-ligájában.

Nem mindenkinek adatik meg, hogy az NFL-ben játszhasson, de akik eljutnak idáig, azoknak is rengeteget kell dolgozniuk ezért és türelemmel várniuk azt, hogy a draft, vagyis a játékos börze során kiválasztásra kerüljenek valamelyik csapat által. Tom Brady számára születésétől, vagyis 1977. augusztus 3-tól kezdve pontosan 8292 napot kellett várnia erre.

Így történt, hogy 2000. április 16-án draftolta őt a New England Patriots, ami a csapat részéről a lehető legjobb döntés volt, de ezt akkor talán még nem is sejtették. A későbbi történet már ismert, hiszen Brady a Patriots színeiben hat alkalommal nyert Super Bowl-t és jó néhány rekord fűződik már a nevéhez, de arra még valószínűleg a legbátrabbak sem mertek volna fogadni, hogy 19 szezon után még a Tampa Bay Buccaneers csapatával is csúcsra fog érni, azt pedig végképp nem, hogy pontosan annyi napot játszik az NFL-ben, amennyi a születése és a draftolása között eltelt.

Brady ezt december 29-én érte el, amiről a liga hivatalos felületein is beszámoltak, így abszolút nem volt meglepő, hogy a Carolina Panthers ellen január elsején megvívott mérkőzést megelőzően a sajtó képviselői is szembesítették ezzel az érintettet. „Ez őrület. Nem, ez inkább őrültség. A statisztikák és az adatok mindenhol ott vannak. Ez már egy adatvezérelt világ, de ez akkor is őrültség és nehéz elképzelni. Imádtam, hogy lehetőséget kaptam a játékra, ami rengeteg emléket és emberi kapcsolatot jelentett számomra. Bőven volt részem ebben” – ismerte el a 45 esztendős játékos, aki képtelen szabadulni a futballtól, hiszen egyszer már bejelentette a visszavonulását, kicsivel később azonban meggondolta magát.

Ha mindez még nem lenne elég, akkor itt jegyezzük meg, hogy a hivatalos adatok alapján Tom Brady az ominózus 8292. napon 22 éve, 8 hónapja és 13 napja volt az NFL egyik igazolt irányítója, az életkora pedig pontosan ugyanennyi volt, amikor a Patriots megszerezte játékjogát a 2000 tavaszán rendezett drafton.

(Képforrás: nfl.com)