SuperEnduro GP – Kettős brit siker a Papp László Budapest Sportarénában

2020. febr. 02. HírDrazsé

A brit Billy Bolt nyerte a Superenduro GP elnevezésű terepmotoros világbajnokság szombat esti versenyét a Papp László Budapest Sportarénában.

A hosszútávú terepmotoros verseny az egyik leglátványosabb motoros teremsport, amelyre 2019 után másodszor kerül sor a magyar fővárosban. A 22 esztendős versenyző az első döntőben másodikként, majd a második és harmadik fináléban elsőként ért célba, így – a pole pozícióért kapott plusz három ponttal együtt – 58 pontot szerzett, és megnyerte a sorozat budapesti állomását. A szervezők tájékoztatása szerint a viadalra nyolcezer néző volt kíváncsi a helyszínen.

Bolt mögött honfitársa, Jonny Walker zárt a második helyen, a dobogó alsó fokára pedig a lengyel Taddy Blazusiak állhatott fel.

Az Európa Kupa mezőnyében magyarok is szerepeltek, közülük Zsigovits Norbert volt a legjobb, ő egy futamot megnyert, összesítésben pedig ötödik lett.

A Superenduro vb-sorozat mostani idényének ez volt a negyedik állomása, az összetettben Bolt vezet 227 ponttal, Blazusiak a második (209 pont), Walker a harmadik (192).

hírforrás: MTI