Sergio Perez szárnyakat kapott a Red Bull Forma 1-es csapatánál?!

2022. jún. 02. Szikora Tamás

Az energiaitalos cég szlogenje szinte szó szerint igaz a mexikói pilóta karrierjére. Perez gyakorlatilag kivirágzott azóta, hogy a Red Bull Racing csapatához került, az istálló pedig nem volt hálátlan az eredmények láttán.

A Red Bullnál jelentősen szembementek korábbi elveikkel, amikor egy külsős versenyzőt igazoltak le 2021-re, ám ezzel a lehető legjobb döntést hozták. Ugyan az alakulat két csapattal is rendelkezik, az AlphaTaurinál pallérozódó fiatal tehetségek előtt pedig ott lebeg az ígéret, hogy egyszer az anyacsapatnál kaphatnak egy versenyképes autót, sokan azonban nem kapták meg ezt az esélyt, néhányan pedig nem tudtak azonnal élni vele.

Mivel a Red Bull versenyzői akadémiájáról nagyon sok ígéretes fiatal került ki az évek során, így bő volt a választék, és meg tehették azt, hogy egy rövidebb eredménytelen időszak után elengedték valakinek a kezét, eközben viszont gyakorlatilag maguk alatt vágták a fát, mivel csak az egyik pilóta, Max Verstappen révén volt meg a stabilitás. Perez érkezésével jelentős tapasztalat érkezett a csapathoz, az ő segítsége pedig rengeteget számított a tavalyi vb-harc során.

Ennek ellenére továbbra is felmerültek olyan pletykák, hogy elengedik a 32 esztendős versenyző kezét, mivel a kiscsapatnál elég régóta várakozik Pierre Gasly, aki második esélyét szeretné megkapni, főleg, hogy már futamgyőzelemmel is rendelkezik, de május végén mégis úgy határoztak, hogy Perez mellett teszik le a voksukat.

„Checo fantasztikus munkát végzett, azóta, hogy csatlakozott az Oracle Red Bull Racinghez. Folyamatosan bizonyítja, hogy nagyszerű csapatjátékos, és ahogyan nőtt a komfortérzete, úgy vált egyre erőssebbé a rajtrácson. Idén újabb lépést tett, és a világbajnok Max Verstappenhez képest jelentősen csökkent a lemaradása, amit az év elején Dzsiddában elért kiváló pole-pozíciója és a múlt hétvégi monacói győzelme is jól mutat. Számunkra nem volt kérdéses, hogy megtartjuk a tempója, a versenyzői tudása, és a tapasztalatai miatt, ezért örülünk, hogy Checo 2024-ig a csapatnál versenyez. Max és általa olyan versenyzőpárosunk van, amely az F1 legnagyobb sikereit hozhatja el számunkra”

mondta a hosszabbításról a csapatfőnök, Chirstian Horner.

A szakembernek talán az utolsó mondata a legérdekesebb, mivel Verstappen és Perez tényleg jól kiegészítik egymást. Noha utóbbi többször hangoztatja, hogy a győzelmekért, és a világbajnoki címért érkezett a csapathoz, valójában elég egyértelmű, hogy a holland pilóta az elsőszámú házon belül. Ennek ellenére úgy tűnik, a mexikói sem érzi rosszul magát jelenlegi helyén, elvégre olyan eredményekért küzdhet, amire 2011-től kezdve a tavalyi esztendőig csak szerencsés helyzetekben volt esélye, és egyelőre a csapattársával való viszonyuk is rendben van, amit a címvédő is megerősített.

„Nagyon jól működünk csapatként, a lehető legjobbat akarjuk kihozni az autóból, és nem esik nehezünkre elfogadni, ha a másik jobban teljesít. Ez kiválóan megmutatja, hogy mennyire tiszteljük egymást. Próbáljuk a lehető legtöbb pontot megszerezni a csapatnak, kettőnk közül pedig győzzön a jobbik! Nagyon örülök Checo sikerének, és csapatként elégedettek lehetünk az eredménnyel”

mondta Verstappen a sajtó képviselőinek a Monacói Nagydíj után, melyet csapattársa nyert meg.

(Fotó: Index.hu)