Cristiano Ronaldo ismét letette a névjegyét

2022. dec. 06. Szikora Tamás

A legtöbben úgy gondolják, hogy a portugál zseni utolsó nagy tornáján szerepel Katarban. Amennyiben négy esztendő múlva már tényleg nem lesz ott hazája válogatottjában, akkor is elmondhatja magáról, hogy maradandót alkotott a világbajnokságokon, mivel ismét sikerült olyat tennie, amivel újfent beírta magát a történelembe.

Bár a klubcsapatával történek miatt is a középpontba került az elmúlt hetekben, a 37 éves támadó ismét tett arról a pályán, hogy ne csak a Manchester Unitedtől való viharos távozásáról beszéljenek az emberek. Cristiano Ronaldo továbbra is motivált, korából fakadóan viszont a jövőben már egyértelmű, hogy nem rá fognak építeni a portugál válogatottnál, így vélhetően az idei világbajnokság volt számára az utolsó esély, hogy valami igazán emlékezetes dolgot tegyen a világ legnézettebb labdarúgó eseményén.

Ronaldo nevéhez már most is több rekord fűződik, így tehát kétség sem férhet ahhoz, hogy a világ egyik legjobb játékosáról van szó a számok alapján, nemrégiben azonban sikerült egy újabb szintre lépnie a statisztikák tekintetében. A portugálok sztárja Ghána ellen a 65. percben talált be büntetőből, amivel a történelem első olyan sportolója lett, aki öt különböző világbajnokságon talált be.

Idén ez már a második ilyen nagy tette volt, hiszen még tavasszal vált a FIFA által elismert ranglista szerint a világ legeredményesebb gólszerzőjévé, de valójában mindkét csúcs ugyanoda vezethető vissza. Cristiano Ronaldo már hosszú ideje magas szinten tud futballozni, amit eddig kevesen mondhattak el magukról.

Hogy erre a rekordra mennyire számítani lehetett azt jól jelezte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által közölt látványos videó, valamint azon összeállítás, melyben röviden prezentálták, a legendás CR7 miként írta be magát ismét a történelemkönyvekbe.

Link: https://www.instagram.com/reel/ClWiULUveFl/?utm_source=ig_embed&ig_rid=8fce0b9d-bdfe-4ccd-af7c-9daf11b8bf90

Ronaldo ugyanis nem csak az egyetlen, aki ennyi vb-n képes volt betalálni, de valójában a legidősebb mesterhármast szerző játékosának is mondhatja magát már 2018 óta. Az első gólját még 2006-ban lőtte meg, igaz akkor csak egyszer talált be akárcsak a következő két alkalommal Dél-Afrikában és Brazíliában is, Oroszországban viszont már négyszer is bevette az ellenfél kapuját.

„Amikor nyerek valamit, mindig az apámra gondolok. Mindig rám néz és kiáll értem. Álmomban üzeneteket küld nekem” – idézte a FIFA Ronaldo szavait a 16 évvel ezelőtti németországi világbajnokságról, amikor még a nemzeti 11-ben elért Eb-ezüst volt élete legnagyobb eredménye, azóta viszont már számtalan sikert tudhat a háta mögött, őt ismerve pedig egyelőre nehéz megjósolni pontosan hol lesz vége a történetnek.

(Kéforrás: telex.hu)