Akik mókássá teszik a sportot

2021. nov. 21. Szikora Tamás

A sportot nem csak versenyszerűen vagy szabadidőből lehet űzni, egyéb célokat is kitűzhetünk magunk elé. Ilyen például a rekorddöntés vagy az, hogy nagyon vagány trükköket hozunk össze, erre pedig tökéletes példa az amerikai Dude Perfect csapat.

Bármilyen hihetetlen, de meg lehet élni abból, hogy néhány srác poénból fantasztikus trükköket kreál a kert hátsó részében, lehetetlen szögekből kosárra dobnak és be is találnak. Mindezt ráadásul az egyetemi évek alatt. Persze nem közvetlenül, elvégre Tyler Toney, Garrett Hilbert, Cody Jones, valamint Coby és Cory Cotton, akik egyébként ikrek, a felsőoktatásban végzett tanulmányaik alatt alapozták meg a jövőjüket, köszönhetően annak, hogy kihasználták a Youtube lehetőségeit.

A srácok mindegyike a Texas A&M egyetem hallgatója volt, itt lettek barátok, amiben sokat segített, hogy szobatársak voltak. A koncepciójuk egyszerű és nagyszerű, elképesztő trükkjeikkel lenyűgözik a nézőket, ezeket pedig nagyon pontosan megtervezik, illetőleg rengeteg alkalommal próbálkoznak, mire összejönnek, többek között ezért is örülnek annyira egy-egy sikeres küldetés végén. Lehet szó, kisautókról, frizbiről, labdákról, mindennel tudnak valamit alkotni.

A kertben való próbálkozások felkerültek az internetre, a népszerűségük pedig folyamatosan egyre nagyobb lett. Idővel persze egyre több lehetőségük adódott, egyre több szponzor érkezett, azóta pedig egy egész brandet fel lehetett húzni erre. Jelenleg már egy hatalmas méretű saját épülettel is rendelkeznek a texasi Friscoban, itt dolgoznak és forgatják a filmeket, így tulajdonképpen ez lett az életük.

Mobil applikáció, turné, saját tv műsor, ez mind hozzájuk kapcsolódik és összesen több mint 56 millió feliratkozójuk van, a szám pedig csak növekszik. A Dude Perfect csapat jótékonykodott is az évek alatt, 2020-ban ugyanis leforgatták a Quarantine Classicot, ahol élőben nyomtak néhány meccset egymással, vágás nélkül, olyan játékokban, mint a golf, vagy a Spikeball, a műsor alatt pedig adományokat gyűjtöttek.

Népszerűvé váltak még a rekordok által is, sok esetben ugyanis megdöntöttek jó pár Guinness rekordot, az Overtime nevű Talk Show-ban pedig külön fejezetet szentelnek az ilyesminek.

Sokrétű tehát a munkásságuk, amely tökéletesen megmutatja, azt, hogy egy kis kreativitással és azzal, hogy valaki kihasználja a tehetségét, milyen sokra viheti az ember. Persze a barátság fontossága sem maradhat ki, amely az üzlet mellett összekötötte itt a szereplőket, így akár példaképnek sem utolsók.

(Képforrás: dudeperfect.com)