Sajtos csirkemell őzgerinc formában sütve

2022. okt. 15. Bálint Ildikó

A csirkemell a legtöbb mindenkinél különösen közkedvelt főzési alapanyag, mivel számtalan felhasználási módja ismert. Hamar kész van, és mennyei falatokat varázsolhatunk belőle. Az itt olvasható receptnek már történelme van nálunk, mert ez volt az az étel, amelyet először főztem meg a férjemnek, akivel azóta már 10 éve házasok vagyunk.

Nem jelenthetem ki bizton, hogy ezért szeretett belém, de ez volt az első étel, amit elkészítettem neki. És ez az étel, az, amelyik azóta is rendszeresen terítéken van nálunk. Mára már a gyerekek is egyből erre gondolnak, ha felmerül, hogy mi készüljön csirkemellből.

Hozzávalók

  • 1 csomag bacon szalonna szeletelve
  • közepes méretű csirkemell
  • kb. 20 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Az őzgerincformát bacon szeletekkel kibéleljük. Fontos, hogy a forma peremén túllógjanak. A tojásokat, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük.

A csirkemellet kis kockára vágjuk. Ezt követően sóval, borssal, ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk még a petrezselyemzöldet is és a sajtos masszával összekeverjük. Az így kapott elegyet beleöntjük a formába, majd a maradék reszelt sajttal meghintjük.

A kilógó szalonna darabokat ráhajtjuk. Alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben kb. 45 perc szükséges neki. 30 perc után a fóliát távolítsuk el, hogy szépen megtudjon pirulni. Amikor kész egy nagy vágódeszkára kiborítjuk, egy kicsit érdemes várni vele, hogy szépen szeletelhető legyen.

Köretnek bármit választhatunk ízlés szerint, sült krumplival vagy akár burgonyapürével is isteni finom.

Jó étvágyat