Két igazán finom és rendkívül egyszerű csirkés-gyümölcsös recept

2023. jan. 31. Farkas-Csamangó Tekla

Ha valami egyszerűt és finomat készítenél akár hétköznapokra, akár valamilyen különleges alkalomra, szeretettel ajánlom figyelmedbe, ezt a két jól bevált, csirkés-gyümölcsös receptet, amelyeket még korábban fedeztem fel az interneten.

A vendégek étvágyával biztosan nem lesz gond, ha ezt megkóstolják, neked pedig nem kell egész nap a konyhában állnod, hogy az előkészületekkel bajlódj. Lássuk is a finom csirkés-gyümölcsös recepteket.

Sárgabarackos-körtés csirkemell

Természetesen készítheted csak sárgabarackkal vagy csak körtével, illetve bármilyen más gyümölccsel is, ekkor értelemszerűen helyettesítsd a hozzávalókat.

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 50-60 dkg filézett csirkemell
  • 25 dkg körte (friss gyümölcs, konzerv vagy befőtt)
  • 25 dkg sárgabarack (friss gyümölcs, konzerv vagy befőtt)
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • só, bors, ízlés szerint
  • 1 csipet fahéj (elhagyható, ha nem szereted)

Elkészítés

A csirkemelleket vágd szeletekre és klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Ha szereted a fahéjat, még dörzsöld be azzal is. Majd kevés olajon rövid ideig süsd elő a szeleteket. Ezek után jöhetnek a gyümölcsök. Ha friss körtével és barackkal dolgozol, akkor mosd meg és hámozd meg, majd vágd azokat is szeletekre. Ha konzervet vagy befőttet választottál, akkor csöpögtesd le a levét, amennyire tudod.

Ezt követően végy egy tepsit, olajozd ki, és fektesd bele az elősütött csirkemelleket, tedd rá a gyümölcsöket és szórd meg az egészet a lereszelt sajttal, illetve füstölt sajttal.

Ha ezzel is megvagy, előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 20 percig. Amikor a sajt megpirult, készen van. Rizzsel és egy pohár fehér- vagy vörösborral fogyasztva kiváló ebédnek vagy vacsorának is.

Citromos csirkemell

Egyszerű és finom, annak, aki szereti a citrom jellegzetes ízét, ami itt remekül kiemeli a csirkemellhez használt fűszereket.

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 db egész csirkemell filézve
  • 1,5 -2 db citrom
  • 3-4 gerezd foghagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, kakukkfű, oreganó és egyéb fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

A citrom levét facsard ki és a rostjait is kapard ki, majd tedd egy kisebb tálba. Add hozzá az áttört vagy apróra vágott foghagymát, illetve a fűszereket. Tisztítsd meg, mosd meg és vágd félbe vagy szeletekre a csirkemellet és locsold meg a páclével. Ezek után tedd hűtőbe 30-60 percre.

Majd nincs más dolgod, mint 180 fokos, előmelegített sütőben 20 percig alufóliával letakarva sütni, ezt követően pedig a fóliát levéve, még kb. 15 percig pirítani a sütőben.

Tipp: Ha valamivel megbolondítanád, ehhez is jól jön egy kis reszelt sajt vagy fehérbor.

Jó étvágyat kívánok!