Készítsünk házi Baileyst pár perc alatt

2021. febr. 06. Barna Beatrix

Amennyiben szeretjük az egyedi, krémes ízeket és van egy kis ráérő időnk is, úgy kb. 40 perc alatt készíthetünk kedvünkre igazi házi finomságot. Aki egyszer elkészítette, valószínűleg nem fog többet boltban vásárolni, ráadásul a költségeket nézve, a bolti ár töredékéből ki lehet hozni… Természetesen ízlésünk-szájízünk szerint módosíthatjuk a receptet, így teljesen egyedi finomságot alkotva. Lássuk, hogyan is készül el a házi baileys.

Hozzávalók

  • 6 dl habtejszín
  • 1 sűrített tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 zacskó mogyorós cappuccino
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2.5 dl rum, vagy házi pálinka (ki melyiket szereti jobban)

Elkészítés

Kezdésként a 3 dl tejszínt megmelegítjük, de éppen csak annyira, hogy langyos legyen. Szépen adagolva a cappuccino-t csomómentesen elkeverjük. Ehhez javasoljuk inkább a kézi habverő használatát, mert ezzel tökéletesen csomómentesre tudjuk elkeverni. Következő hozzávalónak beletesszük a vaníliás cukrot és ismét elkeverjük. A 15 dkg porcukrot előre kis szitán átszitáljuk, majd hozzáadva szintén csomómentesre keverjük. Ezután beleöntjük a másik adag 3 dl tejszínt, majd a sűrített tejet, ami igazából azért kell bele, hogy sűrűbb legyen. Utolsó hozzávalóként beleöntjük a 2.5 dl rumot, vagy az ugyan ennyi házi pálinkát. Mint tudjuk a házi pálinka erősebb a bolti égetett szeszeszeknél, ezért ha valaki nem szeretné, hogy nagyon erős legyen, egy kis vízzel hígabbá tehetjük. Ezzel már készen is van a finom házi készítésű baileys-ünk. Ezután már csak üvegbe töltjük és javasolt 1 napig hűtőben érlelni, hogy az ízek kellően átérjenek, úgy sokkal finomabb lesz.

Hűtőszekrényben egy-két hétig tárolhatjuk. Fogyasztás előtt ne felejtsük el felrázni.

Amennyiben díszes üvegbe töltjük, akár ajándékba is adhatjuk.