Extra gyors sajttorta

2023. márc. 18. Bálint Ildikó

Nincs csak 20 perced egy tortára? Szeretnéd, ha mégis megnyalnák a vendégeid a 10 ujjukat? Akkor ez a recept Neked szól! Amellett, hogy hihetetlen gyorsan elkészíthető még számtalan módon variálható is a díszítése, kedvedre dekorálhatod. Kicsik és nagyok pedig egyaránt szeretni fogják.

Hozzávalók az alaphoz

  • 20dkg darált keksz
  • 15dkg vaj
  • 2ek cukor
  • 1csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 70dkg mascarpone
  • 10dkg cukor
  • 1tk citromlé
  • 2tk vaníliaaroma
  • 4dl habtejszín

A díszítéshez

Bármilyen szezonális gyümölcs, tortadíszítő kellék. A felsorolt mennyiség egy kb. 25 cm-es tortaformához elegendő.

Elkészítés

A vajat a keksszel és a cukorral alaposan összedolgozzuk. Amikor kész, belenyomkodjuk a tortaforma aljába, de arra ügyeljünk, hogy jusson az oldalára is, hogy majd legyen pereme a tésztának. A mascarponét habosra kell keverni a cukorral, a citromlével és a vanília aromával.

Konyhai habverővel a tejszínhabot keményre verjük, majd összekeverjük a mascarponés keverékkel. Amikor ez kész, akkor egyben ráöntjük a masszánkra és a tetejét szépen elsimogatjuk. Ekkor díszíthetjük, akár friss, akár aszalt gyümölccsel, akár tortadíszítő cukorkákkal, attól függően, hogy éppen mi van otthon.

Legalább 3-5 órát szánjuk a hűtésre, mielőtt fogyasztanánk. Lehetőség szerint nem árt, ha ez idő alatt lefedjük.

Az elkészítés tényleg nagyon hamar megvan, aztán pedig csak a hűtéssel kell várnunk és már fogyasztható is. Látványos és finom édesség!