
2023. márc. 18. Bálint Ildikó
Nincs csak 20 perced egy tortára? Szeretnéd, ha mégis megnyalnák a vendégeid a 10 ujjukat? Akkor ez a recept Neked szól! Amellett, hogy hihetetlen gyorsan elkészíthető még számtalan módon variálható is a díszítése, kedvedre dekorálhatod. Kicsik és nagyok pedig egyaránt szeretni fogják.
Hozzávalók az alaphoz
- 20dkg darált keksz
- 15dkg vaj
- 2ek cukor
- 1csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 70dkg mascarpone
- 10dkg cukor
- 1tk citromlé
- 2tk vaníliaaroma
- 4dl habtejszín
A díszítéshez
Bármilyen szezonális gyümölcs, tortadíszítő kellék. A felsorolt mennyiség egy kb. 25 cm-es tortaformához elegendő.
Elkészítés
A vajat a keksszel és a cukorral alaposan összedolgozzuk. Amikor kész, belenyomkodjuk a tortaforma aljába, de arra ügyeljünk, hogy jusson az oldalára is, hogy majd legyen pereme a tésztának. A mascarponét habosra kell keverni a cukorral, a citromlével és a vanília aromával.
Konyhai habverővel a tejszínhabot keményre verjük, majd összekeverjük a mascarponés keverékkel. Amikor ez kész, akkor egyben ráöntjük a masszánkra és a tetejét szépen elsimogatjuk. Ekkor díszíthetjük, akár friss, akár aszalt gyümölccsel, akár tortadíszítő cukorkákkal, attól függően, hogy éppen mi van otthon.
Legalább 3-5 órát szánjuk a hűtésre, mielőtt fogyasztanánk. Lehetőség szerint nem árt, ha ez idő alatt lefedjük.
Az elkészítés tényleg nagyon hamar megvan, aztán pedig csak a hűtéssel kell várnunk és már fogyasztható is. Látványos és finom édesség!