Csokitorta kicsit másképp

2023. febr. 19. Bálint Ildikó

A csokitortának rengeteg fajtája van, a habos csodáktól kezdve az egyszerűbb kivitelig. Most egy nagyon egyszerű, de mégis látványos fajtáját szeretném bemutatni. Hívhatjuk „fakanalas csokitortának is” mivel egy fakanál segítségével fogja a látványosságát megszerezni.

Hozzávalók

  • 40dkg liszt
  • 10dkg cukor
  • 10dkg margarin
  • 4tojás
  • 3dl tej
  • 1csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom lereszelt héja

A mázhoz

  • 20dkg teavaj
  • 15dkg porcukor
  • 5dkg cica kakaó
  • 6ek tej

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott margarint, a tojásokat, a tejet, a sütőport, a sót és a reszelt citromot. Kb. 20perc alatt készre sütjük, 180 fokos sütőben.

Tipp: Ne felejtsük el, hogy a tortaformát előtte vajazzuk ki.

Amikor kivettük a sütőből, azonnal kezdjünk hozzá a fakanállal készülő lyukak kivájásának. Nagyon egyszerű: a fakanál nyelével minél több lyukat csináljuk, hogy a máznak majd legyen hova folynia. Ezt követően elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy fazékban simára összedolgozzuk, majd elkezdjük melegíteni. Nagyon fontos, hogy ne várjuk meg, amíg felforr.

Ha kész, akkor ráöntjük a tésztánkra, úgy, hogy minden lyukba bele tudjon folyni.  Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a csoki megtudjon dermedni.

A tetejét akár díszíthetjük is torta díszítővel, hogy a gyerekeknek legyen mit leszedegetni róla.

Szeletelés után nagyon látványos tortaszeleteket kapunk.