A habkönnyű, csokis-meggyes álom sütemény receptje

2022. szept. 25. Tollas Tímea

A számomra egyik legkedvesebb recepttel szeretnélek meglepni benneteket, így az unokatestvérem mamájának a különleges meggyes piskóta receptjét leplezem most le. Egy dolgot garantálhatok: az illatához csakis pozitív, mennyei élményeket társítasz majd ezentúl.

Metaforákba öntött szavak és nyálcsorgatás helyett azonban nézzünk most egy konkrét receptet, amellyel még a hirtelen feltámadt erős étvágyunkat és édesség utáni vágyunkat is csillapíthatjuk.

Hozzávalók

  • 12 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 egész tojás
  • 30 dkg liszt
  • ¾ sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • ½ citrom leve
  • 1 zacskó magozott mirelit meggy

A margarint a porcukorral habosra keverjük, közben egyenként a tojásokat hozzá keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és hozzáadjuk a masszához, majd a tejet és a citrom levét is. Kikent tepsibe szétterítjük a masszát és a tetejét szépen megszórjuk meggyel.

Előmelegített sütőben sütjük ½ órát. A hőfokot fokozatosan visszavesszük.

Csokimázzal bevonva az omlós meggyes piskótánk tetejét, még ínycsiklandóbb és különlegesebb íz orgiát kaphatunk.

Az isteni finom csokimázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 3 evőkanál tej

Főzzük igazán sűrű, lágyan krémes textúrájúra és folyós állapotában kanalazzuk rá a meggyes piskóták tetejére.

Jó étvágyat és mámorító felüdülést kívánok.