Vérfagyasztóan izgalmas halloweeni programajánló

2022. okt. 29. Tollas Tímea

Halloween. Baljós és igen sötét időszaka az évnek, tele izgalommal és egyfajta furcsa várakozással. Legalábbis én így érzek ezzel az ünnepkörrel kapcsolatosan. Minden egyes évben megszállottan várom a nálunk csak halottak napjaként ismert október 31-től kezdődő időszakot.

Míg egyesek halottaikra emlékeznek, mások az amerikai Halloween ünnepkörének és szokásainak hódolnak és ijesztő jelmezekbe öltözve mutatják meg valódi énjüket a nagyvilágnak.

„Minden nap Halloween napja van. Legalábbis néhányunk számára.”

Tim Burton

A következőkben elhoztuk számodra a legrejtélyesebb és libabőrözős programokat. Ne félj rettegni Halloween napján, látogass el valamelyik helyszínre.

Őszinte leszek: a Halloween az egyik kedvenc napom minden egyes évben. Ilyenkor egyfajta furcsa borzongás lesz úrrá rajtam és úgy érzem, hogy végre önmagam lehetek. Karácsonykor és Húsvétkor mindenki vidám, még akkor is, ha a szíve valójában nem ezt diktálja. Vidámnak kell lennünk ezeken a napokon, hiszen mások is ezt várják tőlünk. Nem panaszkodhatunk, nem ülhetünk búskomoran az asztalnál és merenghetünk a múlton.

Azonban Halloweenkor minden megváltozik. Ezen a napon ugyanis esélyt kapunk arra, hogy visszatekintsünk a múltba. Porlepte, szomorú vagy éppen furcsa emlékek jöhetnek szembe velünk az utcán, ha jól figyelünk és teret engedünk a képzeletünknek.

Amennyiben belefáradtál már az állandó megfelelési kényszerbe és idén Halloweenkor egy kicsit átadnád magad a rettegés és a misztikum varázsos univerzumának, tarts most velünk.

A legfelejthetetlenebb 2022-es halloweeni programok nyomában

Személyes tapasztalatból beszélek, amikor azt mondom, hogy a tavalyi Halloween életem egyik legeseménydúsabb és egyben legijesztőbb napja is volt. Olyan élmény, amelyre örökké emlékezni fogok, ahogyan az a barátnőm is, akivel együtt töltöttük ezt a napot.

Október 31-én a Magyar Nemzeti Cirkusz Halloweeni show műsorán vettünk részt, amely nagy valószínűséggel idén is megrendezésre fog kerülni. Izgalmas produkciók, festett arcú, ijesztő gyermekek és felnőttek és a rettegés eddig sosem tapasztalt szintjei. Ezek vártak ránk azon a napon.

Amikor hazafelé baktattunk a sötét, kihalt utcán, rájöttünk, hogy rossz irányba megyünk. Természetesen az utolsó éjszakai buszt is lekéstük, így maradt a hosszas gyaloglás. Egy riasztó környéken, kihalt utcákon sétáltunk végig, amikor egy furcsa, fekete autó megállt mellettünk és kigyulladt az elülső lámpájának a jelzőfénye is. A vezetőt nem láttuk, csak valamilyen feketeséget fedeztünk fel az autóban.

Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor a barátnőmmel együtt elkezdtünk rohanni, miközben torkunk szakadtából üvöltöttünk félelmünkben. Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy szinte hazáig meg sem álltunk, úgy rohantunk. Így visszatekintve fantasztikus élmény volt, bár eleinte kissé vérfagyasztó is!

Amennyiben hasonló Halloweenről álmodozol, a következő 2022-es programokat ne hagyd ki Te sem.

Rettegj a Magyar Nemzeti Cirkuszban

Idén is megrendezésre kerül a 22. kerületben a Magyar Nemzeti Cirkusz fantasztikus és lebilincselően izgalmas halloweeni show műsora. Látogass el most Te is, érezd magadat újra gyermeknek és csodálkozz rá az elképesztő jelmezekre és festett arcokra!

Időpont: 2022.10.28-11.01.

Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-halloween-cirkusz.html

Töklámpás szépségverseny a javából

Amennyiben Te is élsz-halsz a tökfaragásért, ne hagyd ki az idei töklámpás szépségversenyt, amely Poroszlón kerül megrendezésre. A Tökös Falu program keretében számtalan érdekes programra és rendezvényre kerül sor, amelyért érdemes ellátogatni Poroszlóra!

Időpont: 2022.október 29.

Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-faragott-toklampasok.html

Kelta Halloween Aquincum misztikus világában

Pontosan két évvel ezelőtt részt vettem a kelta halloween-en az Aquincumi Múzeum szervezésében. Misztikus hangulat, nagyon érdekes programok és teafűből való jövendölés várt rám, amely már első látásra teljesen lenyűgözött.

Tudj meg többet Te is a kelták halloweeni szokásairól, fedezd fel sötétben a misztikus múzeumot, sétálj fáklyás környezetben és ne lepődj meg azon sem, ha egy sötét árny rád vigyorog!

Dátum: 2022.október 31.

Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-kelta-halloween.html 

Rettegések Éjszakája Debrecenben

Ha szívesen kiszakadnál a budapesti programokból és valami egyedit fedeznél fel, mindenképpen látogass el a Rettegések Éjszakájára, Debrecenbe. Nézz vérfagyasztóan félelmetes horror filmeket, lépj be a sötét várkastélyba, találkozz szembe önmagad legijesztőbb verziójával és borzongj annyit, amennyit csak szeretnél a debreceni Kerekerdő Élményparkban!

Dátum: 2022.10.28-31.

Bővebb információ: https://rettegesekejszakaja.hu/?gclid=Cj0KCQjw08aYBhDlARIsAA_gb0ciFLow2jYG9frrS1HX1P-BNxpCwyEkln3r1TAAk_61HCwoyE6TBkkaAuoUEALw_wcB

Sikolyokkal teli és izgalmas kalandozást kívánunk, bármelyik programot is válaszd!