Trambulinpark ajánló: a felejthetetlenül izgága pillanatokért

2022. júl. 11. Farkas-Csamangó Tekla

Ha eddig azt hitted, hogy a trambulinozás csak jó időben, tavasztól a kora őszi napsütéses napokig lehet élvezetes, tévedtél. Ugyanis ma már számos fedett helyszínen élhetsz a trambulin nyújtotta mozgásos lehetőségekkel.

Akárcsak a kalandparkokban, a trambulinparkokban is a mozgásé és a szórakozásé a főszerep. A legtöbb helyen különböző méretű trambulinok, szivacsos pályák, mászó kötelek és mászó falak is várnak rád, hogy a neked tetsző módon próbálgathasd a határaidat.

Ám, mielőtt elmennél, hogy ugrálás és kalandozás közben megizzaszd magad, készülj fel néhány dologra: mindenképpen foglalj előre időpontot. Érkezz legalább húsz perccel hamarabb, hogy át tudj öltözni, és beszerezhesd a helyszínen a trambulinozáshoz szükséges, kötelező jelleggel viselendő, speciális csúszásgátlós zoknit. Ez segít csökkenteni a balesetveszélyt és még nagyszerűbbé teszi az ugrálást. Viselj kényelmes öltözetet, amiben könnyű mozogni. Csak akkor vágj neki, ha egészségesnek érzed magad. Nem csak a járvány miatt kell hangsúlyozni, hogy megfázáskor halaszd el a programot. Hanem azért is, mert garantáltan sokat fogsz mozogni, ami kellőképpen igénybe veszi az izmaidat és a tüdőkapacitásodat is.

Most pedig lássunk néhány aktivitásért kiáltó parkot

Természetesen nem sorolok fel mindent, hogy kedvedre nézelődhess Te is. De ezekre a helyekre egyedül, barátokkal vagy gyerekekkel is érdemes ellátogatnod.

Cyberjump trambulin park, Budapest és Győr
www.cyberjump.hu/

A Cyberjump parkok Európa legmodernebb és legnépszerűbb trambulinos szabadidőközpontjai közé tartoznak. Már négy éves kortól használhatók a trambulinok, de a hatévesnél fiatalabb gyermekek csak felnőtt felügyelet mellett ugrálhatnak.

Az épület légkondicionált, csoportosan is be lehet jelentkezni, a pályák pedig rengeteg élményt tartogatnak. Kipróbálhatod a trambulinos röplabdát vagy kosárlabdát, a szivacsmedencét, de akár a ninja warrior pályán is végigmehetsz, ha elég bátor vagy. Ha pedig pusztán csak ugrálni szeretnél, vagy tökéletesítenél néhány akrobatikus elemet, nyílt trambulinpályát is találsz a kínálatban.

Superfly Air Sports, Budapest
superfly.eu/budapest/

Egy igazán extrém, fedett sportközpont, trambulinokkal, trapézzal, szivacsmedencével és még sok más izgalmas felfedezni valóval, azoknak, akik mozgásra és kihívásra vágynak. A pályák nagy része leginkább kamaszoknak és felnőtteknek szól. Ugyanakkor szép számmal akadnak olyan eszközök is, amiket már 3-4 éves kortól használhatnak a kicsik felnőtt felügyelet esetén. Az Air Sports –rajongók körében különösen kedvelt a lengőtrapéz, az óriáscsúszda és a parkour pálya, valamint az ügyességi gerendák. Az óriáscsúszda belevalósoknak való, akiknek nem akadály a magasság. A parkour pálya pedig a profiknak kecsegtet élményekkel.

Crazy Jump trambulin park Szeged
crazyjump.hu/

A szegedi Crazy Jump trambulin park nem is olyan régen nyitott, de máris a helyiek és a turisták egyik legőrültebb és legnépszerűbb szabadidőparkjává vált. Hat éves kortól nyújt önfeledt kikapcsolódást gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A trambulinokon, a mászó falon és az óriás légzsákon túl a park egyik specialitása a kisöprő, más néven orosz rulett. Ahol egy forgó szivacsrúd akadályoz a továbbjutásban. A dolgodat nehezíti, hogy nem mindegy mikor ugrasz magasra, és mikor hajolsz mélyre. A szivacsrúd furfangját csak a legjobbak győzhetik le. Ezzel a szerkezettel jól edzhetők a reflexek és az ügyesség.

Ha kedvet kaptál egy szuper kis trambulinozáshoz, bátran nézz be valamelyik parkba. Hiszen itt nem lehet gond az eső, a szél vagy a hideg. Bár az árak és a lehetőségek parkonként változnak, megéri benevezni egy-két órára. Fantasztikus élményben lehet részed, miközben levezeted a hétköznapi stresszt, élvezed az adrenalin erejét és a mozgás örömét.