Top 4 desztináció, ahová télen el kell látogatnod

2023. jan. 02. Tollas Tímea

Havas tájak, forrón gőzölgő teák és forralt borok tömkelege. Kinézve az ablakon gomolygó köd és apró pelyhekben szállingózó hó mosolyog vissza rád (már ahol van hó természetesen…). A tél varázsos időszaka most hivatalosan is beköszöntött, Te pedig ki kell, hogy élvezd minden egyes percét.

„A tél a tündérmesék ideje. Természetanyácska csillogó ruhába öltözve köszönti az évszak mitikus teremtményeit, míg a téli álmot alvó állatok meleg ölébe és kényelmes faodvakba fészkelik magukat.”

Bakonyi Berta

Az év ezen időszakában mindannyian vágyunk egy kis téli hangulatra, amelyet nagyszerű programokkal és romantikus bekuckózással tehetünk tökéletessé. Vagy te inkább egy utazásra vágynál?

Utazz most velem olyan téli álom tájakra, ahol garantáltan átélheted a karácsonyi csodát és a jégbe zárt, bűvös telet!

Így készülj fel a téli utazásokra

Az első és egyben legfontosabb tanácsom az, hogy olyan helyszínt válassz a kikapcsolódásod helyszínéül, ahová már nagyon régóta el szeretnél jutni! Add át magad a gyermeki lelkesedés varázsának, és ha éppen a Finnországi Télapó házába vágynál, ne tétovázz, foglalj egy repjegyet még ma és lepd meg magadat egy izgalmas meglepetéssel.

Ha hideg tájakon kalandozol, akkor mindenképpen érdemes már jóval utazás előtt beszerezned pár nagyon meleg, kötött pulcsit és thermo béléssel ellátott sínadrágokat vagy akár többrétegű nadrágokat.

Mindig nézz utána alaposan, hogy milyen időjárás és átlagosan hány fok szokott lenni azon a helyen, ahova készülsz. Inkább készülj többet utazás előtt, mint hogy megérkezve döbbenj rá a felkészületlenségedre.

Top 4 ország, ahová idén télen érdemes lesz ellátogatnod

Finnország: Mikulásfalva már vár

Képzeld el, hogy idén Mikulás napján Te már Finnországban csodálatos a havas tájat és éppen Rovaniemiben beszélgetsz a télapóval, Youlupukkival.

Nem kell gyermeknek lenned ahhoz, hogy ilyen emlékezetes élményekben lehessen részed. Pusztán annyi szükséges mindehhez, hogy tudj és akarj is hinni a karácsonyi csodákban, amelyek bármelyik pillanatban kopogtathatnak az ajtódon.

Ha itt jársz, mindenképpen fizess be egy esti túrára, ahol a sarki fényt is láthatod. Ne hagyd ki a rénszarvas szánon való utazást és az ínycsiklandó forralt bort sem.

Jégbe zárt csodavilág: Romantikázz Hallstatt városában

Ausztria kis ékszeres doboza Hallstatt, amely télen igazi kis mese világgá változik. A jégbe fagyott tó és a havas tetejű hegyek még a legzordabb szíveket is felolvasztják, bármilyen lehetetlennek is tűnik.

Képeslapokat megszégyenítő fényképeket készíthetsz Te is, ha követed a kis túraútvonalakat és felfedezed Hallstatt rejtett szépségeit. Ha itt jársz, ne hagyd ki a hegyen található sóbányát, a Salzweltent, ahol izgalmas kalandokban lehet részed és a családodnak is.

A bécsi karácsonyi vásár (ezt természetesen majd 2023. karácsonyára ajánlom)

Talán senkinek sem kell bemutatni a bécsi Christkindlmarktot, amely a schönbrunni mellett az egyik, ha nem a legszebb karácsonyi vásár. November 19-től nyílik meg a színes forgatag és egészen karácsonyig élvezhetjük ezt az élményt.

Amennyiben Ausztriában jársz, ne feledj Mozart csokoládét és díszcsomagolásban kapható Manner nápolyit venni, hiszen ezek nélkül nem is ünnep az ünnep. Kapj a kezedbe egy szegfűszeges forralt bort és fedezd fel a karácsony örömét ezen a csodaszép helyszínen.

Svédország

Mi jut eszedbe első hallásra Svédországról? A hideg időjárás vagy netán az Ikea-s húsgolyók? Nekem a romantika és a nyugalom az az érzés, amelyre egyből asszociálok Svédország neve hallatán.

Fedezd fel a stockholmi palotát, merülj el a város történelmében és hagyd, hogy átjárjon a svéd életérzés. Válaszd Stockholmot, a várost, amelyben van valami meglepően varázslatos és nem mindennapi báj.

Kellemes pihenést és maradandó élményeket kívánok minden utazásba szerelmes számára!