Tavaszi, madárcsicsergős programajánló a pozitívabb hétvégéért

2023. márc. 03. Tollas Tímea

Tavasz. Neked mi jut elsőre eszedbe erről az évszakról? A megújulás és az újrakezdés édes lehetősége? Netán a madarak és a jó idő eljövetele? A tavasz mindezt és ennél még sokkal többet is magában hordoz.

„Tavasszal újjászületik az élet. Ahogy világosodnak a reggelek, hosszabbodnak a napok, úgy ébred fel újra a természet is téli álmából. A tavaszérkezése ünnep, melyben ott van az újjászületés – minden újjászületése. Legyen szó egy kis hóvirágról, egy rügyet hajtó gyümölcsfáról, de akár az emberek lelkéről is, minden új ruhába öltözik, minden újjászületik.”

Graeser József

Ha igazán szeretnénk kihasználni a szépségeit és lehetőségeit, akkor a március beköszöntével mindenképpen érdemes nagyobb kirándulásokban és természetjárásokban gondolkoznunk. Egy napfényes reggelen vagy délutánon tett séta az erdőben, nyugodt kis piknikek a közeli mezőn, szó szerint gyógyító és energetizáló hatással vannak a lelkünkre és a testünkre egyaránt.

Készen állsz egy fergeteges tavaszi kalandra? Tarts most velem és programozz felhőtlen jókedvvel a márciusi fényes forgatagban!

A tavaszi kirándulások és utazások pozitív hatásai

Ahogyan a karácsonyt vagy éppen a közelgő húsvétot, ugyanúgy a tavaszt is érdemes köszönteni és kiélvezni annak minden egyes pillanatát. Csupán pár perc a friss, illatos levegőn, távol a főváros zajától és máris úgy érezhetjük magunkat, mintha kicseréltek volna.

Depresszió és szorongás? Belefáradás a munkába, netán állandósult fásultság? Ezek többé ismeretlen kifejezések lesznek számodra, ha minden hétvégén túrabakancsot ragadsz és eldöntöd, hogy kihasználod a tavasz szépségeit.

Teljesen mindegy, hogy pontosan hová is vet a lábad és az érzelmeid, nem a helyszín számít ebben az esetben! Minél többet jársz a tavaszi, pezsdítő természetben, annál nyugodtabbnak és vidámabbnak fogod érezni magadat.

Top 4 tavaszi program, amelyeket ne hagyj ki Te sem!

Nőnapozz Harkányban

El tudsz képzelni hangulatosabb és romantikusabb nőnapot egy éjszakai fürdőzésnél? Március 11-én vegyél részt Te is a Harkányi Fürdőben megrendezésre kerülő, izgalmas nőnapi programon, ahol végre teljesen ki tudsz kapcsolni!

Bővebb információ: https://gotravel.hu/program-nonap-harkany

Egy jó kis kocsonyafesztiválra nem lehet nemet mondani

Kocsonya. Sokan bolondulnak érte, míg mások egyenesen utálják. Ha az előbbiek táborát erősíted, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod a március 3-tól 5-ig tartó kocsonyafesztiválra!

A helyszín mi más lehetne, mint Miskolc idilli kis városa? Csodáld meg a tűzzsonglőrök elképesztő mutatványait, kóstold meg az ínyenc gasztronómiai finomságokat és ünnepeld a tavaszt!

Bővebb információ: https://gotravel.hu/program-kocsonyafesztival

Látogass el a Tatai Fényes Tanösvényre

Személyes tapasztalatok alapján ki merem jelenteni, hogy a Tatai Fényes Tanösvénynél egyedibb és szívbemarkolóbb természeti élményt keresve sem találsz! Március végén már érdemes itt túrázni, miközben a fák és a virágok újjáélednek és minden életforma újult erőre kap.

Ha már itt jársz, ne hagyd ki a Tatai öreg tavat sem, sétáld körbe legalább kétszer és a szervezeted hamarosan szárnyalni kezd majd!

Bővebb információ: https://tataifenyestanosveny.hu/

Halas falatok és vidám fesztiválozás a Velence Korzón

A Velencei-tó egészen kiskorom óta a nyugalmat jelenti számomra, éppen ezért bátran merem ajánlani hosszabb túrákhoz, könnyed kis sétákhoz a tóparton, napfényes beszélgetésekhez vagy éppen nyugodt, elmélkedős pillanatokhoz is!

Az már csak a ráadás, hogy március 10-e és 12-e között pazar halas ételeket szolgálnak fel a Korzón az itt megrendezett Halfesztivál alkalmából. Süllő, harcsa, keszeg, ponty, pónik és jókedv minden mennyiségben. Ugye Te is ott leszel?

Bővebb információ: https://gotravel.hu/program-halfesztival-velence-korzo

Vidám nevetésekben és rengeteg kirándulásban gazdag tavaszi időszakot kívánok mindenkinek!