Őszi programok nyomában

2022. szept. 12. Tollas Tímea

Van valami megmagyarázhatatlanul bájos és lenyűgöző az őszben. Sárguló falevelek hullanak alá, miközben a szellő hűvösebbé válva azt üzeni, hogy semmi sem örök. Az igazi romantikusok ősszel magukba zárkózva eltűnődnek az élet nagy dolgain. Azok, akik állandóan égnek a vágytól, hogy minél több ismeretlen tájat fedezhessenek fel, őszi sétákra indulnak a változó erdőkben. 

„Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.”

részlet Petőfi Sándor verséből

Ez a cikk most azokhoz szól, akik szívesen indulnának egy bájos felfedező útra ősszel. Gyönyörű helyszínek, lenyűgöző természeti csodák és megannyi izgalmas program várja a kalandozókat, ebben az évszakban is!

Miben rejlik az ősz megmagyarázhatatlan bája?

Nehéz kérdésnek tűnhet első olvasásra a fenti. Azonban ha egy kicsit átadjuk magunkat az ősz szépségeinek és rejtelmeinek, akkor könnyen ráébredhetünk, hogy bizony telis-tele van meglepetéssel és számos csodával.

Míg egyeseket a frissen lehullott, ropogó falevelek csábítanak egy kisebb erdei kirándulásra, addig másokat az őszi alapanyagok és a gasztronómia nyűgöz le. Egy kis forró sütőtök krémleves és egy csipet chili és máris elgyengülnek az érzékszerveid. Engedj most Te is az ősz csábításának!

Ezeket az őszi programokat ne hagyd ki idén!

Halfesztivál a javából

Látogass el idén Te is a Halfesztiválra, ahol ízletes finomságokat kóstolhatsz meg, miközben a hangulatos zenei aláfestés és a kirobbanó jókedv garantált. Ki mondta, hogy a Balaton csak nyáron lehet bulihelyszín? Ez a program most bebizonyítja, hogy ez a kijelentés téves, hiszen a Balaton minden évszakban csodás arcát mutatja, ha nyitottak vagyunk a szépségre.

Mikor: 2022. október 7-9.
Hol: Siófokon, a Fő téren
Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-siofoki-halfesztival.html 

Pálinkás szép napot! – Gyulai Pálinkafesztivál

Vedd nyakadba Gyula romantikus kis városát és hódolj az élvezeteknek! Izgalmas koncertek, különleges pálinkakóstolók, bemutatók és érdekesebbnél érdekesebb játékok várnak minden érdeklődőt. Engedd el magad és ints búcsút a szürke hétköznapok problémáinak, hiszen a Gyulai Pálinkafesztivál most minden álmodat valóra váltja.

Mikor: 2022.szeptember 15-17.
Hol: A Gyulai Várkertben
Bővebb információ: https://gotravel.hu/program-gyulai-palinkafesztival 

Bogács Szüreti Fesztivál

Szívesen kiszakadnál az őszi belvárosi forgatagból és őrületből? Akkor idén mindenképpen érdemes ellátogatnod a Bogácson tartandó Szüreti Fesztiválra. Romantikus és különleges borkóstolók, autentikus pincesorok és zamatos, aromás borok várnak most Rád, ha Te is nagy bor rajongó vagy!

Mikor: 2022.szeptember 17.
Hol: A bogácsi Cserépi úti pincesornál
Bővebb információ: https://gotravel.hu/program-bogacs-szureti-fesztival 

Debreceni Zamat Fesztivál: az ínyencek igazi lelőhelye

Te is nagy gasztronómia szerelmes hírében állsz? Mindened a forró, szaftos kolbász és a különleges magyar húsok? Sosem tudsz ellenállni az autentikus magyar finomságoknak? Amennyiben legalább az egyik kérdésre igennel feleltél, mindenképpen ott a helyed az idei Zamat Fesztiválon, ahol hagyományőrző ételekkel és szokásokkal találkozhatsz.

Csodálkozz rá a debreceni páros kolbásztöltő versenyre és ne lepődj meg, ha ezen a napon igen csak jól fogsz lakni!

Mikor: Szeptember 16-18.
Hol: A debreceni Nagyerdei Stadionnál
Bővebb információ: https://gotravel.hu/program-zamat-fesztival 

Kellemes őszi kalandozást kívánok mindenkinek a fenti érdekes programokkal!