Miskolc és környékének legcsodálatosabb látnivalói

2022. júl. 10. Diós Anita

Aki még nem járt Miskolcon és környékén, de kedvet kapott az utazáshoz, a sok látnivaló között gyakran nehezen találja meg azt, amelyik számára a tökéletes választást jelenti. Akad azért néhány olyan úti cél is, amelyet szinte kötelező ott jártunkkor felkeresni, mivel annyira egyedülálló élményt kínálnak.

Miskolc a turisták körében az elmúlt években is a tíz legnépszerűbb vidéki város között volt, ami nem is meglepő, hiszen számos érdekes látnivaló akad itt.

Miskolctapolca az ott található barlangfürdő miatt mindenképpen megér egy látogatást, hiszen az egész Európában ritkaságszámba menő és nemzetközileg is igen ismert létesítmény lehetőséget nyújt arra, hogy egy látványos, természetes karsztvizes barlangfürdőben mártózzunk meg. A barlangfürdő egész évben látogatható, noha a külső medencéket természetesen a nyári időszakban lehet használni. A víz mellett a barlang klímájának is gyógyhatást tulajdonítanak, ráadásul különböző extra szolgáltatásokat is igénybe lehet venni a tökéletes testi-lelki kikapcsolódás érdekében.

Ugyancsak sokan hallhattak már a miskolci Diósgyőri várról, ami természetesen nem véletlen, hiszen érdekes múltú és nagy történelmi jelentőséggel bíró épületről van szó. A felújításoknak köszönhetően a látogatók ráadásul még több programlehetőséget találnak majd itt az elkövetkező években (a vár a rekonstrukció miatt egyelőre még zárva tart a látogatók előtt).

A természet csodái iránt fogékonyak Lillafüreden biztosan találnak maguknak olyan programot, amely maradandó élménnyel ajándékozza meg őket. Maga az Anna barlang és a Szent István cseppkőbarlang is izgalmas világba kalauzolják el az érdeklődőt, aki sokat megtudhat a környék földtörténeti múltjáról is a barlangok rejtélyeit felfedezve. Aki a pompás tájban gyönyörködne, a libegőt ajánljuk számára, netán egy tartalmas túrát a vízesés és a Hámori-tó beiktatásával. Különösen a kisgyermekkel érkezők minden bizonnyal a kisvasutat is díjazni fogják.

Ugyancsak a családdal, gyerekkel kirándulók számára lehet nagyszerű program a Miskolci Állatkert és Kultúrpark  felkeresése, ahol csodálatos erdei környezetben sétálva figyelhetőek meg a különböző, akár ritka és veszélyeztetett állatfajok. Az állatsimogató és a látványetetések, illetve az állandó tárlatok pedig újabb lehetőséget nyújtanak arra, hogy a kicsik és nagyok minél jobban megismerjék az állatok világát.