Minden, amit a Billundi Legolandról tudnod érdemes

2022. nov. 11. Tollas Tímea

Mit szólnál hozzá, hogy ha azt mondanám, hogy létezik egy olyan hely a világon, ahol korlátok nélkül újra kedved szerint játszhatsz? Monumentális Lego emberek, várak és elképesztő építmények várnak most Rád is a Billundban található Legoland izgalmas és színes világában.

Játszani. Önfeledten és boldogan, úgy, hogy szinte az arcunk is kivirul. A legtöbben ezt az érzést sajnos ezt csak gyermekkorukban tapasztalhatták meg, ugyanis a felnőtt lét öröm és játék helyett nem várt fordulatokat és fárasztó élethelyzeteket tartogat.

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

George Bernard Shaw

Hogy jutsz el Billundba?

Az első és egyben legfontosabb kérdés az odajutás kérdése. A legkedvezőbb és leggyorsabb opció Dániába továbbra is a repülővel való utazás. Budapestről közvetlen járatokat indít a Ryanair. A fapados légitársaság árai pedig jóval kedvezőbbek, mint a hagyományosak, éppen ezért érdemes kicsit lemondani a kényelemről.

Billundba megérkezve pedig egészen biztosan le leszel nyűgözve a legóból felépített élménypark és a forgalmas repülőtér láttán.

Ezeket a tippeket érdemes betartanod, ha kisgyermekkel utazol a Legolandbe

Mindenek előtt érdemes egy térképet beszerezned, hogy a billundi Legolandbe lépve ne érjen váratlanul a káosz és a hatalmas terület.

Amint megérkezel és belépsz a kapun, azonnal kis ajándék boltok hadával fogsz találkozni. Éppen ezért, hogy ha kisgyerekkel érkeztél, érdemes elmagyaráznod neki, hogy majd a távozásotok után leped meg egy ajándékkal. Amennyiben nem hajlandó együttműködni veled, világosítsd fel, hogy a megvásárolt játékát neki kell cipelnie, amíg a parkban vagytok. Hidd el, így máris más színben fogja látni a helyzetet!

A bejáratnál sokszor szoktak osztogatni kis kuponokat, amelyeket a látogatásotok végén be tudtok váltani a vásárlás során. Ezt nagyon fogják élvezni a kisebbek, ugyanis nyomokat kell keresniük a billundi legopark teljes területén. Váljatok kincskeresőkké és közben élvezzétek a fergeteges hangulatot.

Mikorra érdemes odaérni?

Ha a billundi Legolandbe utazol, akkor egy dolgot mindenképpen érdemes szem előtt tartanod: érdemes már körülbelül 20 perccel a nyitás előtt odaérned, így ugyanis könnyebben találhatsz parkolóhelyet az utca túloldalán. Van még egy nagyobb parkoló kelet felé, amely nagyszerű a kempingezők körében, így odaérve érdemes kicsit körbekérdezni az információs pultnál.

Amennyiben gyakran utazol Legolandbe, érdemes szezonális parkoló bérletet vásárolnod.

Ezeket a látnivalókat semmiképpen se hagyd ki a Legolandben

Lego Friends

Fotózkodj a kedvenc lego figuráiddal és válj újra gyermekké! A terület nem olyan nagy, azonban minden képzeletet felülmúl és örök emléket jelent nem csupán a legkisebbek, de a felnőttek számára is.

Miniland

Ez talán az egyik leglenyűgözőbb LEGO-ból összeállított készlet, amelyet valaha láttál. Fedezd fel a híres utcákat Koppenhágában, csodálkozz rá a káprázatos kastélyokra, miközben gyönyörű tájakon kalandozol! Amikor a Legoland billundi minividékén sétálsz, egy miniatűr világba csöppenve szemlélheted a várost.

Lego Ninjago World

A Ninjago World bejáratánál van egy nagy pagoda, amely úgy néz ki, mintha egy ázsiai országból származna. Itt nindzsává válhatsz néhány különböző feladatnak köszönhetően és láthatod a Ninjago karakterek életnagyságú verzióit is, méghozzá legókból felépítve.

Szellemkastély

A cowboy városhoz, a kalóz földhöz és a Minilandhez vezető út elágazásánál egy meglehetősen nagy, zöld kastély található. Ez egy kísértetjárta ház, amely misztikus hangulatot és rettegést kelt a látogatóban.

Lego Adventure World

A dániai Billundban található Legoland Vidámpark legújabb kiegészítője a LEGO Kaland Világ. Izgalmas kalandokban és nem mindennapi játékokban lehet itt részed.

Látogass el a billundi legoparkba és tekints gyermeki szemmel a világra, bárhol is kalandozz!