Kalandpark ajánló: ha szeretnéd, hogy izgalmasan teljen a nyár

2021. júl. 14. Farkas-Csamangó Tekla

Szívesen kilépnél a komfortzónádból, hogy élvezhesd a szabadságod? Netán összehoznád a családot vagy a barátokat egy kis csapatépítőre? Mindemellett olyan programot keresel, ahol a gyerkőcök is jól érzik magukat? Ha igen, akkor a kalandpark a megoldás!

A kalandparkokban az a fantasztikus, hogy az ott átélt élmények egyszerre kapcsolnak ki és mozgatnak meg, közben pedig végig természet közelben lehetsz. Megtapasztalhatod az adrenalin erejét, amint nekivágsz a kötélpályának. Kisikíthatsz és kinevethetsz magadból minden feszültséget, amíg a barátaiddal vagy a családtagjaiddal tágítjátok a hétköznapi határaitokat. Úgy edzed a testedet, a figyelmedet és győzöd le az esetleges félelmeidet, hogy közben észre sem veszed, viszont a biztonságodért egyáltalán nem kell aggódnod.

Élményparkja válogatja, hogy mi a főattrakció, de az biztos, hogy nem fogsz unatkozni és bőven van választék, hiszen Magyarországon már több mint hatvan kalandpark létezik. Összegyűjtöttem néhány helyet, ahová érdemes elmenni, hogy kiválaszthasd a számodra legmegfelelőbbet.

Maros Kalandpart, Makó
http://www.maroskalandpart.hu/

A Maros Kalandpart Csongrád-Csanád megye egyik legkedveltebb kalandparkja, ahol igazi kihívásokkal nézhetnek szembe a látogatók. A kalandpart kihasznál minden lehetőséget, amit a Maros nyújt, ezért az is jól jár, aki szereti a folyókat.

Találhatsz itt Ingát, akadálypályát felnőtteknek, pályát gyerekeknek, trambulint. Átbiciklizhetsz egy kötélen a Maros felett, egy másikon pedig átcsúszhatsz felette. De ez csak ízelítő a teljes repertoárból!

Sobri Jóska Élménypark, Kislőd
https://www.sobrielmenypark.hu/

Látogass el Kislődre, ha megcsodálnád a helyi értékeket, de semmiképp se hagyd ki a Sobri Jóska Élményparkot. Hihetetlen kikapcsolódásban lesz részed, egy nap talán nem is elég a felfedezéshez. Légvárakat, tízpróbát, kalandvárat, vízi gömböt és vízi dodgemet, drótkötélpályát, extrém hintát és lézerharcot, valamint még sok minden mást is kipróbálhatsz.

Gorilla Aréna, Kerecsend
https://gorillaarena.hu/

Már a neve is magáért beszél, itt aztán lehet vadulni! A kalandparkos gyermek – és felnőtt mászófal, illetve csúszópályák mellett gladiátorpálya is van, ami különleges élményt ad versenyszellemmel megáldott csapatoknak. Ráadásul jurta tábort és éjszakai kalandozást is szerveznek, de ehhez már előzetes bejelentkezés szükséges.

Bókay Kalandpark, Budapest
https://www.bokaykalandpark.hu/

Ez Budapest legnagyobb kalandparkja, a XVIII. kerületben fekszik, barátságos környezetben, ahol mindenki meglelheti az korának és erejének megfelelő kalandpályát. Ha a kötélen függeszkedés, az akadály – és csúszópálya nem volna elég, óriás csúzlival is találkozhatsz, ami egyedülálló kikapcsolódást nyújt. Többet a meglepetés kedvéért nem árulok el róla.

Extrém Kalandpark, Balatonfüred
http://kalandparkbalaton.hu/

Maga az élménybirtok. Különlegessége a bringapark, ami a kerékpárok és az ügyességi feladatok szerelmeseit csábítja el igazán. De itt sem maradsz kötélpálya, mászófal és legyőzendő akadályok nélkül.

Balatonboglár Kalandpark, Balatonboglár
http://balatonboglarbob.hu/

Balatonboglár egyébként is a nyár egyik gyönyörű helyszíne, de ha kifejezetten sportos programra vágysz, akkor a park kínálatában megtalálható bobozás és íjászat a Te tereped. Garantáltan jól érezhetik magukat kicsik és nagyok is. A gyermekjátszóteret és a gömbkilátót is önfeledten vehetik birtokba.

Dinó és Kalandpark, Rezi
http://dinoparkrezi.com/

Rezi település kincse a Keszthelyi – hegység völgyének természeti szépségeit őrzi és visszarepít az időben, egészen a dinoszauruszok koráig, hogy a legkisebbek is rajongjanak a családi kiruccanásért. Játékosan tudományos feladatok segítségével vehettek részt egy önismereti utazáson, ha ellátogattok ide.

Természetesen a felsorolt parkokon kívül is sok a felfedezni való, úgyhogy bátran merülj el a nyárban, és töltődj fel a szabadnapjaidon!

Te jártál már kalandparkban? Melyiket ajánlanád? Oszd meg velünk!