Jégbe fagyott csodavilág: Ausztria különleges látnivalói télen

2022. jan. 11. Tollas Tímea

Képzelj el egy mesevilágot, ahol minden apró kis történésnek csakis a képzeleted szabhat határt. Képzelj el egy olyan országot, ahol nyugalom és béke uralkodik, a távolba révedve pedig magas, büszke hegyek látványa fogad. Egy helyet, amely távol van a mindennapos problémáktól, ahol végre le tudsz pihenni. Pittyegő telefonok, idegesítő beérkező e-mailek és mindenféle zavaró tényezők nélkül.

Kirándulj, töltődj fel friss, hegyi levegővel, miközben a csodás hólepte téli tájban gyönyörködsz! A jó hír pedig? Mindehhez nem kell messzi tájakra utaznod és egy egész vagyont elköltened, hiszen a jégbefagyott mesevilág, Ausztria hófödte hegycsúcsai csupán egy karnyújtásnyira vannak tőled.

Ez az ország gazdag a természeti kincsekben, bővelkedik a kulturális látnivalókban és nem utolsó sorban a gasztronómia területén is remekel. Ugye mondanom sem kell, hogy a hatalmas Wiener Schnitzel és a kis grillkolbász bajor pereccel ellenállhatatlan vonzerői ennek a bájos kis országnak. Kalandozz a festői képeslapokat is megszégyenítő tájakon, legyél minél többet a szabadban és fedezd fel a jeges izgalmakat, itt, az Alpok ölelésében!

Ezeket a helyszíneket ne hagyd ki, ha télen Ausztriában jársz!

A karácsonyi időszakot követően Te is hiányolod azt az ünnepi lázat és harmonikus készülődést, amely az eddigi napokat teljesen áthatotta? Bele vagy gabalyodva a netflixes, hófödte tájakon játszódó romantikus vígjátékokba? Netán szívesen vennél izgalmas, adrenalindús sí leckéket egy jóképű, fiatal oktatótól?

Ezek a kérdések nem csupán az álmaidban kerülhetnek megválaszolásra, éppen ezért vedd elő a legmelegebb kabátodat, elő azokkal a hótaposó szőrmés bakancsokkal és irány Ausztria!

Hallstatt: kis ékszeres doboz Ausztria szívében

A UNESCO Világörökség részét képező, gyönyör kis városka a hegyek között terül el, minden évben hatalmas népszerűségnek örvend. Millió gyönyörű fotó született már ezen a vidéken, a turisták pedig odáig vannak ezért a régióért, akárhányszor is látogassanak el ide. Megunhatatlan, káprázatos programokat és hihetetlen panorámát nyújt ez az aprócska város.

Mit érdemes mindenképpen megnézni, ha Hallstattba látogatunk?

  • Hallstatt gyönyörű, történelemmel és mesékkel átitatott főtere
  • Salzbergen, a világ legrégebbi sóbányája: csússz le az izgalmas csúszdákon a bányába, utazz a föld alatt kisvasúttal és fedezd fel a sóbányászat rejtelmeit!
  • Skywalk Hallstatt: szó szerint szédítő panoráma, amiért bizony megéri fel merészkedni a kilátóba. A merészebbek még a kilátó legvégére is kimerészkedhetnek és lőhetnek pár profilkép gyanús fotót.

Bad Gastein

A Salzburgtól délre található Bad Gastein lélekmelengető városkája tökéletes kikapcsolódást és változatos program lehetőségeket kínál a téli sportok és a wellness szerelmeseinek. Sétálj a havas, nyugalmat árasztó hegyekben, szánkózz, vagy vegyél sí órákat a közeli oktató centrumban! Nap végén pedig ne felejts el beülni a forró finn szaunába és kilazítani a fáradt végtagjaidat. Nincs is ennél pihentetőbb és felejthetetlenebb téli kikapcsolódás.

St. Anton am Arlberg

Az alpesi síelés bölcsőjének nevezik St. Anton am Arlberg osztrák városkáját. Télen, amikor leesett az első nagy hó, pazar látványt nyújt a település. Hóangyal készítés, hógolyózás vagy éppen szánkózás? Ezen a helyen nem kell attól tartani, hogy nem lesz elég hó vagy túl nagy latyak és sár fogad. Merülj el a vakítóan fehér hóban szó szerint és élvezd a semmittevés édes ízét egy pohár forró puncs társaságában!

Salzburg

Salzburg történelmi belvárosa kitűnő program lehetőségeket és megannyi kulturális látnivalót kínál a turisztika iránt érdeklődők számára.

Múzeumok, ahová mindenképpen látogass el, ha itt jársz:

  • Mozart Residence
  • Panorama Museum
  • Domquartier Salzburg
  • Salzburg Museum

Eisriesenwelt-Werfen: a világ legnagyobb jégbarlang rendszere

Az Eisriesenwelt sötéten ásító bejárata 1700 méter magasságban figyeli a mélyben futó Salzach folyót. Érdekesség, hogy 1879-ben Anton Posselt természettudós fedezte fel az Eisriesenwelt elképesztő világát. Nincs is izgalmasabb és kitűnőbb program lehetőség télen, mint a világ legnagyobb jégbarlang rendszerében bolyongani. Fedezzük fel a csodálatos jég formációkat, merüljünk el egy fagyos világban, ahol a hegyek és a jég beszélnek, valósággal életre kel minden, amit csak látunk!

Kellemes túrázást és pihentető időtöltést kívánok ezekkel a páratlan ausztriai programokkal!