Engedd szabadon a fantáziád a Fröcskölőben: márciusi programajánló

2023. márc. 07. Tollas Tímea

Képzelj el egy színes, vidám programot, amellyel sosem lőhetsz mellé. Tökéletes születésnapi ünneplésre, Valentin napi élményre vagy akár egy kreatív hétvégi programra. Kikapcsol, felszabadít és olyan energiákat mozgat meg benned, amelyekről eddig álmodni sem mertél. Ragadj a kezedbe festő ecsetet, válassz szabadon a temérdek rikító szín közül és fröcskölj! Alkoss, fantáziálj, hiszen a Fröcskölőben mindennek csakis a képzeleted szab határt.

Fröcskölés. Kiskorunkban biztosan sokszor hallottuk ezt a szót, amikor értelmetlen rombolásba kezdtünk a forró, finom paradicsomleves társaságában. Vagy akkor, amikor az iskolában éppen a rajzóra keretein belül engedtük szabadjára a képzeletünket és a hófehér, patyolat tiszta festővásznat szét pacsmagoltuk. Foltokat, gömböket, formátlan alakokat, cseppeket, pöttyöket alkottunk, miközben boldogok voltunk.

Egy gyermek összefüggéstelennek tűnő kriksz-krakszaiban, egyenetlen vonalaiban mi, felnőttek sokszor nehezen találjuk meg az értelmet és a lényeget. Pedig ott van. Minden pontban, minden színben, minden rajzban. Csak fel kell tudni ismerni. Nyitottnak kell lenni az új és merőben más élményekre. Teljesen új, első látásra talán furcsának tűnő dolgokban és alkotásokban kell megtalálnunk az értelmet, azt, hogy a művész mit is akart mindezzel kifejezni.

Szerelmes volt, netán keserű bánat emésztette? Csalódását próbálta vászonra vinni, miközben végig az az egy gondolat motoszkált a fejében, hogy vajon valaki majd egyszer megérti őt és a művészetét? Mi lesz ha, nem érti meg senki sem? Kreálmánya magányos csendbe burkolózva tengeti majd az utókor napjait vagy lehet, hogy egyszer hatással lesz valakire?

Különleges élményre fel: fröcskölj úgy, mint gyerekkorodban!

A festés művészet. A fröcskölés és a gyermeki énünk kiélése a festészet segítségével szintén művészet. Egyszerű kijelentés és habár lehet vele egyetérteni vagy éppen egyet nem érteni, azért egy dolgot nem árt leszögezni: létrehozni valamit, ami a mi saját, egyedi individuumunk marad örökre, leírhatatlan érzés. Felszabadító, inspiráló, örömteli.

Ebből következik, hogy minden egyes festmény, rajz, szobor megismételhetetlen. Egyfajta unikum, ha élhetek ezzel a kifejezéssel. Édes vagy keserű, nehéz vagy könnyű, de egy valami biztos: utánozhatatlan! Egyszer készült el a művész által, aki beletette a saját lelkét és egyéniségét.

Éld át Te is ezt a csodálatos érzést, fess és alkoss kedvedre Budapest újabb program helyszínén, a Fröcskölőben! Tapasztalatból írom, hogy a pár nappal ezelőtti élményfestésünk olyan jól sikerült, hogy már most a következőt fontolgatjuk. A Fröcskölő a Museum of Sweets and Selfies Bubbles épületében található, a 7. kerületi Rákóczi út 40 szám alatt.

Megérkezéskor egy valószerűtlenül pink, vattacukorra hajazó épületben találod majd magadat, amelyet a gyönyörű, csillámló kristálycsillár, puha labdákkal teli medence és egy hatalmas rózsaszín csúszda egészít ki. Az épületben található a Selfie Múzeum, ahol kedvedre lőhetsz csodás és kreatív képeket.

A jó hír pedig, hogy egy emelettel lejjebb vár a Fröcskölő, ahol végre kiengedheted a fáradt gőzt és egy kis fröcsköléssel vagy éppen kreatív élmény festéssel vezetheted le a benned felgyűlt stresszt. Kedvedre választhatsz a gyönyörű festékek színeiből, majd a Fröcskölő termébe lépve szabadon pingálhatsz, firkálhatsz, ahová csak szeretnél! Mindehhez természetesen kapsz egy védő szemüveget és overált, kérés esetén pedig egy aranyos kis esőponcsót is. Ezután pedig végre indulhat a fergeteges hangulat és a buli.

Nincsenek szabályok, minden csak rajtad múlik. Legszívesebben mindent feketére mázolnál? Tedd meg következmények nélkül, hiszen itt senki sem szól rád! A rombolás helyett most inkább a festést választanád? Ez sem lehetetlen küldetés, hiszen mindenki kap egy vakrámázott vásznat, amelyre bátran festhet.

Készíts vidám fotókat a Fröcskölőben, örökítsd meg a pillanatot, amikor végre megszabadultál a korlátoktól és hagytad, hogy a képzeleted és a lazaságod vegye át az irányítást!

Vidám időtöltést és élményekben gazdag fröcskölést kívánok!

(Képforrás: frocskolo.hu)