Családi kalandok a természet lágy ölén

2022. jún. 11. Diós Anita

A jó idő különösen is kedvez azoknak, akik valamilyen természet közeli kikapcsolódásra, aktív pihenésre vágynak. A túrázást pedig jól kiegészítheti hazánk néhány nagyszerű, kalandos létesítménye is, amelyekből alább összeszedtünk néhányat.

Visegrád, bobpálya

Magyarország egyik, ha nem a legismertebb bobpályája nyári és alpesi bobbal is várja az érkezőket, így lényegben az év minden szakában ki lehet próbálni ezt a családosok körében is nagyon népszerű sportolási lehetőséget. Egy-egy lesiklás a felvonó szakasszal együtt, némileg a sebességtől is függően 8-10 perc kikapcsolódást jelent, s külön említést érdemel, hogy a környező táj is szemet gyönyörködtető. Ráadásul a bobozás végeztével számos közeli túraúton lehet elindulni, amelyeken haladva felfedezhetjük a Dunakanyar egyik gyöngyszemének további látványosságait is, köztük a fellegvárat, amelyben színvonalas tárlatok is felidézik a múlt néhány izgalmas szeletét.

Lillafüredi Libegőpark

Nem tériszonyosoknak való hely a lillafüredi libegő, viszont azok számára, akiket nem rettent vissza a magasság, kiváló alkalmat nyújt arra, hogy egy újszerű és kalandos perspektívából tekintsenek végig a pompás tájon. A Libegőpark környékén is akad bőven látnivaló, így azt követően sem kell unatkozni, hogy rácsodálkoztunk Lillafüred addig rejtett szépségére.

Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark, Kislőd

A Bakony sokak szívét ejti rabul a maga vadregényes tájaival és változatos túraútvonalaival, viszont a kalandokra fogékony kicsik és nagyok éppenséggel az ország egyik legkedveltebb kalandparkját is megtalálják Kislődön. Elsősorban annak köszönheti népszerűségét a Sobri Jóska Kalandpark, hogy igen sokféle kihívás elé állítja a vendégeit, s teszi ezt úgy, hogy eközben végig kreatív, szerethető és érdekfeszítő marad.

Oxygen Adrenalin Kalandpark, Mátra

Nem egy klasszikus kalandpark a Mátrában megtalálható létesítmény, hiszen a szokásos elemeken kívül például bobpálya, canopy, erdei tornapálya, libegő, vízi akadálypálya, illetve „nem járványos időkben” kisállat-simogató is működik a területén. A kalandpark Mátrafüred és Mátraháza között található, szomszédságában pedig a csodaszép Sástó, vagy nem sokkal távolabb maga a Kékes nyújt további lehetőséget a kirándulásra és kikapcsolódásra.

(Képforrás: Sobri Jóska Élménypark)