Budapest legfantasztikusabb éttermei nyomában – étterem ajánló

2022. aug. 28. Tollas Tímea

Jónak lenni nem elég, hiszen érthető módon itt a tökéletesség a legnagyobb cél! Maradandót, felülmúlhatatlant kell alkotni, miközben lelkesen kutatjuk a legújabb fogásokat. A következőkben bemutatom Budapest legfantasztikusabb éttermeit, amelyeket méltán hívhat bárki tökéletesnek. Látogass el Te is valamelyik hangulatos helyre és éld át, hogy milyen érzés is az, amikor csakis a vendég és az ínycsiklandó fogások maximális élvezete számít.

„A csúcsgasztronómia világában nem létezik jól elvégzett munka, sikeres befejezés: minden egyes tányérral újraindul a harc a vendégek kegyeiért. Elég egy rosszul felszeletelt zöldség, egy túlsütött húsdarab, és oda a korábban megszerzett tekintély. A közönség nem kegyelmez: a hibákat kíméletlenül feltárja, ami ma sikkes és trendi, az holnap már avítt és unalmas, aki most kiskirálynak érezheti magát, pár hónap múlva a feledés homályába vész.”

Kordos Szabolcs

A fenti gondolatnak nagyon is van létjogosultsága, ha éttermekről és vendéglátásról beszélünk. Egy étteremnek mindig váratlannak, egyedinek, meglepőnek és hihetetlenül lenyűgözőnek kell lennie, hiszen a vendéget el kell bűvölni!

A legfontosabb vendég elvárások után kutatva

Mielőtt belekezdenék a legegyedibb éttermek felsorolásába, nézzük meg egy kicsit alaposabban, hogy vajon mire is vágyunk mi, étterembe látogató, a gasztronómia iránt elkötelezett vendégek? 

Íme a legfőbb szempontok

  • A vendég éhes és jól akar lakni. Ezt talán szükségtelen is tovább ecsetelnem, hiszen mindannyian így érzünk, amikor a gyomrunk fájóan kordul meg dél környékén.
  •  Mennyiből akar finomat enni? Általában nagy igazság, hogy igen csak ár érzékenyek vagyunk, így lehetőleg minél kedvezőbben szeretnénk kijönni a pénzünkből.
  •  Milyen minőséget szeretne kapni a pénzéért cserébe? Természetesen tökéleteset, amelyhez hozzátartoznak a nagy adagok és a kifogástalan kiszolgálás is.
  • Van-e bármilyen különleges vagy speciális igénye? Ezt teljes mértékben embere válogatja. Van, aki kifejezetten azért megy étterembe, mert azt szeretné, ha csakis ő lenne a központban, azonban olyanok is akadnak szép számmal, akik nem vágynak a figyelemre, csupán a finom, minőségi ételre.

Budapest TOP 7 egyedi étterme

Most pedig mindannyiunk nagy örömére következzen a felsorolás, méghozzá személyes élmények és tapasztalatok alapján!

Gasztro kalandra fel!

1. Sir Lancelot Lovagi Étterem

Személyes élmények alapján mondhatom, hogy igazán lenyűgöző, lovagi élményt biztosít ez az étterem a betérő vándorok számára. Versbe foglalt étel nevek, hatalmas tálak, finom falatok, jókora kupák és középkori hangulat vár mindenkit, aki a Sir Lancelotba látogat.

Tipp: Ha többen vagytok, mindenképpen többszemélyes tálat rendeljetek.

Cím: 1065 Budapest, Podmaniczky u. 14.

2. The Magic Budapest

Harry Potter és a varázsvilág iránt elkötelezett rajongóknak kötelező étterem helyszín a The Magic Étterem, amely Budapest szívében található. Mágikus környezet, gőzölgő bájitalok, elátkozott burgerek és gofrik teszik felejthetetlenné az itt tartózkodásunkat.

Tipp: Fotózni ér. Lőjetek minél több képet ebben a mini varázskastélyban.

Cím: 1065 Budapest, Hajós u. 25.

3. Dzsungel Kávézó és Étterem

Dzsungeles hangulat, 3 tematikus terem és hatalmas adag ételek csábítják a finom falatok szerelmeseit. Engedd elbűvölni az érzékeidet a csodálatosan kialakított termek által és ne lepődj meg, ha még vacsorára is marad az itt megrendelt ebédedből!

Tipp: Amennyiben különleges éttermi élmény után éhezel, mindenképpen az akváriumos terembe foglalj asztalt.

Cím: 1066 Budapest, Jókai u. 30.

4. Pirate Empire- A Kalóz Birodalom

Ha tetszett a Magic Étterem, akkor a Pirate Empire-ért egyenesen odáig leszel, hiszen ezt az egyedi helyet is ők álmodták meg és keltették életre. Amennyiben gyógyíthatatlan Karib-tenger kalózai függő vagy, jó hírrel szolgálhatok számodra: ez a birodalom lesz innentől a törzshelyed.

Tipp: Telefonon foglalj, hogy minél előbb asztalt kaphass.

Cím: 1065 Budapest, Nagymező u. 41.

5. Sunny Diner

Amerika és a Ponyvaregény című film hangulata csupán egy karnyújtásnyira van Tőled: a Sunny Diner ínycsiklandó burgerekkel, barátságos kiszolgálással, amerikai hangulattal és nem mindennapi shakekkel vár Téged is.

Extra tipp: Ha itt jársz, mindenképpen vess egy pillantást a mosdóra: fantasztikus!

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 136.

6. Buffalo Steak House

 A vadnyugat most magával ragadja a fantáziádat és olyan világba repít el, amelyről eddig talán álmodni sem mertél. Ha tetszett a West World sorozat, akkor a Buffalo Steak House lesz a te nagy kedvenced! Érezd, ahogyan a szaftos steak elbűvöli az érzékeidet, miközben látványos környezetben élheted át a cowboy feelinget.

Tipp: Ha többen vagytok, ne hagyjátok ki a Buffalo tálat.

Cím: 1201 Budapest, Török Flóris u. 217.

7. Cat Café Budapest

Nem a felelős állattartásról vagy a kis kedvencünk kiválasztásának helyességéről szeretnék litániákat zengeni, hanem szeretném felhívni a figyelmedet egy hihetetlenül édes, csupa jó szándékkal létrejött kávézóra: a Cat Caféra.

Jelenleg a kávézónak 15 kis lakója van. A cicák között találhatóak fajtatiszta main coonok és menhelyről örökbefogadottak is. Mindannyian vágyódnak a puha simikre és arra, hogy a figyelem középpontjába kerülhessenek, természetesen csak módjával.

A Cat Café nem egy hagyományos kávézó vagy étterem, éppen ezért van pár alapszabály, amelyeket érdemes betartani, ha nem szeretnéd megzavarni a kis kedvenceket. A cicákat nem szabad etetni, vakuval fotózni, illetve pihenés közben zavarni vagy emelgetni. Ezzel a négy alapvető kis előírással biztosíthatod Te is a cicusok számára a zavartalan, nyugalmas mindennapokat.

Cím: 1065 Budapest, Révay u. 3.

Látogass el Te is valamelyik egyedi étterembe és hagyd, hogy átjárjon a hely szelleme!