Álomnyaralás luxuskivitelben? Ezekbe az országokba mindenképpen utazz el idén!

2022. júl. 01. Tollas Tímea

Forróság, fényesebb mindennapok és jéghidegen csábító koktélok a kezünkben. A 2022-es nyár kezdetét vette, a szebbnél szebb egzotikus utak pedig alig várják már az izgatott kalandorokat!

Képzelj el egy olyan helyet a hatalmasnak tűnő Földgömbön, ahol a pihenés és a nyugalom eddig nem tapasztalt dimenziókba lép át. Érezd a pezsgést és a kiegyensúlyozottság édes ízét, miközben egy nyaralás segítségével végre kiszakadhatsz a sűrűn betáblázott mindennapok homályából. A következő program ajánló kis listán 7 olyan úti célponttal fogsz találkozni, ahová mindenképpen érdemes ellátogatnod idén.

Kezdődhet a kaland és a has süttetés? Napkrémeket és hűsítő italokat elő, hiszen életed legszebb nyara a mai nappal hivatalosan is elstartolt!

Top 5 kihagyhatatlan nyaralási desztináció

Málta: ahol Popeye alakja megelevenedik

Ki ne hallott volna Máltáról és a híres-neves lovagrendről, amelyről a sziget elhíresült? Amennyiben felejthetetlen programokra, hatalmas hullámokra és még annál is több ínyenc finomságra vágysz, a te álomnyaralásod helyszíne nem lehet más, mint Málta szigete!

Nyaralás, méghozzá nem is akármilyen környezetben! A jó hír pedig, hogy Málta szigete nem a hagyományos, szokványos tengerparti üdülésekről nevezetes. Egyedibb és sokkal különlegesebb annál. A sziget elsősorban azoknak nyújt hatalmas élményt, akik inkább az aktív kikapcsolódásra, illetve a történelem és a helyi kultúra megismerése iránt nyitottak.

Ezeket a látnivalókat ne hagyd ki, ha itt jársz: Popeye Village, Mdina városa, Fort Szt. Elmo, Sliema városa, Golden Bay, Mediterraneo Marine Park- ússz együtt a delfinekkel vagy simogasd meg őket!, Gozo és Comino szigete.

Caorle: olasz tengerparti romantikázás

Caorle az Adriai-tenger északi részén található, festői szépsége pedig megkérdőjelezhetetlen és lélegzetelállító. A strandjai finom homokosak, a partszakasz sekély és igen lassan mélyül.

Az ide látogató turisták nagy kedvencévé válik pillanatok alatt a kis városka, hiszen tökéletes tengerparti nyaraláshoz, a belvárosi része és az itt található kis világítótorony pedig bájos hatást kölcsönöz Caorlének. Haladj végig a romantikus sétányon és szeress bele ebbe az apró, ám annál gyönyörűbb olasz városkába!

Kréta: a legcsodálatosabb görög sziget

Számomra Kréta az egyik legkedvesebb sziget az összes közül. Be kell vallanom, hogy személyes kötődésem is van a szigethez, ugyanis 2 évvel ezelőtt egy beteg cicának segítettem egy szállodánál, azóta pedig az állatmentőknek hála nagyon jól van, rendszeresen kapok róla fényképeket. Érdemes tudni, hogy a szigeten rengeteg kóbor cicus van, így nem árt vigyázni a közlekedésünk során és segíteni, ha bajt észlelünk magunk körül!

Kréta elképesztő történelmi és természeti látnivalókat rejt, amelyek alapos felfedezésére még 1 hónap is kevés lenne. Éppen ezért érdemes visszatérni ide, ugyanis a sziget bármikor újat tud mutatni.

Extra tippek, amiket mindenképpen nézz meg Krétán: Elafonisi szigete, Samaria szurdok, Knósszosz palotája, Chania városkája, Amazonas Park: majom etetés, Balos Beach.

Barcelona: szenvedélyes pezsgés

Spanyol ritmus, fülledt mindennapok és érzékiség a köbön! Izgalmas kirándulások, szép tengerparti nyaralások és még ennél is több történelem. Barcelonába nem nehéz beleszeretni, azonban nyáron felfedezni a nagy tömeg miatt sokszor lehetetlen vállalkozásnak tűnhet.

Látnivalók Barcelonában: Güell Park, La Sagrada Familia, La Rambla, La Boqueria piac, Picasso Múzeum, Montjuic hegység, Santa Maria del Mar Székesegyház és El Born-negyed

Mallorca: a túrázók kedvelt gyöngyszeme

Rengeteg gyönyörű látnivaló és kis város rejtőzik Mallorca szívében,amelyekre körülbelül 4-5 nap az ideális megtekintési idő. Ha mindent kényelmesen meg szeretnénk tekinteni és közben még a helyi kulináris élményeknek is hódolnánk,kitűnő választás lehet a kis sziget. A kilátás a tengerre fantasztikus még képeken is,hát még élőben milyen élmény lehet annak,aki ide látogat. A spanyol vendégszeretet és közvetlenség pedig mindenki számára közismert tény.

Kötelező látnivalók:

Torrent de Pareis- Itt található Európa második legnagyobb kanyonja!

Cabo de Formentor- Mallorca legészakibb pontja. A toronyhoz egy 20 km-es vadregényes,igazán csodaszép szerpentin vezet. A fent lévő kilátóról egész Mallorcát beláthatjuk és a naplemente szépsége itt páratlan.

Valdemossa városkája, Deía és Magaluf pedig mindenképpen megér egy napos kirándulást is.

Bármelyik úti célt is válaszd a fentiek közül, egy dolog biztosan garantált: tökéletes nyaralás és életre szóló élmények!