Állatsimogatók, vadasparkok – programajánló kisgyermekeseknek

2021. máj. 10. Fodor Andrea

Itt a tavasz, ki vagyunk éhezve a szabadtéri programokra. Testünk, lelkünk kikívánkozik a szabadba. Ha pedig még a jó levegő mellett cuki állatokat is simogathatunk, akkor az maga a tökéletes program a gyerekes családoknak. Összegyűjtöttünk néhány tippet, merre érdemes elindulni, hogy egy szuper élménnyel lepjük meg a legkisebbeket.

Budakeszi Vadaspark
https://budakeszivadaspark.hu/

A főváros mellett, Budakeszin az erdőszélen található a Budakeszi Vadaspark. Több, mint 50 féle állatfajuk van és állatsimogató is megtalálható a parkban. Emellett parasztudvarban testközelből is megnézhetik a kicsik a tanyasi állatokat. Látványetetés, állatbemutatók, sőt, még éjszakai szakvezetés is megtalálható a rendszeres programok között. Ha a kicsiket teljesen elvarázsolta a hely, akkor visszatérhetnek később egy állati szülinapi zsúrra, vagy akár egy életre szóló élményt nyújtó nyári táborba is.

Szigethalmi vadaspark és állatsimogató
http://szigethalmivadaspark.hu/

A park teljesen önerőből készült, és a befolyó bevételeket is teljes egészében a park fenntartására, újítására és bővítésére használják fel. A családoknak remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít kellemes környezetben és megfizethető áron. Játszóterekkel, kisállat simogatóval, halastóval, pónilovaglási lehetőséggel, állatetetéssel, és még piknikezési lehetőséggel is várják a látogatókat.

Barka tanya
https://barkatanya-hu.webnode.hu/

Dunakeszi határában található tanyán ki lehet próbálni a pónilovaglást, lovaskocsikázást, vannak kis kecskék, barikák és a nyuszi simogató is. Aki még ezek után is tele van energiával, az kipróbálhatja az új szalma ugrálót is. Az állatok egy része nincs elzárva, így már a belépéstől kezdve testközelből tapasztalható meg a tanyasi állatok közelsége.

Rizoo állatsimogató
http://rizoo.hu

A RiZoo Állatsimogató és Játszókert 4000 m2-es területen fekszik Szekszárd mellett, Decsen. Sokféle állatuk van és a legtöbbet testközelből is lehetőségük van megismerni a látogatóknak. Az állatok mellett van játszótér is, ahol a gyerekek aktívan szórakozhatnak. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokat is szerveznek.

Nógrádi vadaspark
http://www.nogradivadaspark.hu/

Ezt a kincset a végére tartogattuk, itt ugyanis nemcsak, hogy megnézhetjük az erdei vadakat, de ráadásul vezetett traktoros körsétán is részt vehetünk. Gím- és dámszarvasok, muflonok és még vaddisznó is látóterünkbe kerülhetnek egy ilyen túra alkalmával. Aki még izgalmasabb programra vágyik, az esti vadlesre is jelentkezhet, ahol egy magaslesről figyelheti a takarmányhoz érkező vadakat.

Reméljük, hogy a fenti tippek közül mindenki talált neki tetsző javaslatot. A gyermekek testi-lelki fejlődésére is jó hatással van, ha ilyen természetközeli élményekkel találkoznak. Bármelyik célpontra is essen a választás, garantált, hogy az egész család jól fogja érezni magát!