Nyaralni otthon is lehet

2020. júl. 01. Szűrös Ivett

A hosszú, hideg tél és a kiszámíthatatlan tavasz után sokan várják a meleg nyári hónapokat. A diákok ilyenkor gondtalanul pihenhetnek, élvezhetik a vakációt, a dolgozók pedig igyekeznek szabadidejüket és szabadságukat úgy szervezni, hogy legalább egy-egy napot vízközelben tölthessenek.

Sajnos nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy valami egzotikus szigeten vagy tengerparton nyaraljon. Sőt, sokan még egy pár napos balatoni kiruccanást sem engedhetnek meg maguknak. Elképesztően nagy a vagyoni szakadék a gazdagabbak és a szegényebbek között, amit a nyaralási szokások is jól tükröznek. Vannak, akik a Kanári-szigeteteken koktélt szürcsölgetve töltik a nyári szabadságukat, míg másoknak csak egy otthon felállított akciós medence, esetleg egy közeli strandon eltöltött nap jut. A pihenés persze nem helyfüggő. Lábat lógatni, és a napsugarakat élvezni nem csak homokos tengerparton, de a saját kertben is éppúgy lehet. A családi házban lakók szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen bármikor kifeküdhetnek a napra, vagy éppen vehetnek egy frissítő kerti zuhanyt, ha a nyári hőség elviselhetetlenné válik.

Ha idő- és/vagy pénzhiány miatt a szabadságot otthon kell eltöltenünk, akkor is meg lehet találni a módját, hogy saját kertünkbe egy kis vízparti hangulatot varázsoljunk. Az akciókat mindig érdemes figyelni, de különösen igaz ez az úgynevezett szezonvégi kiárusításokra, amikor az eredeti ár töredékéért igazán klassz és hasznos holmikat szerezhetünk be. A nyár elengedhetetlen otthoni kellékeit érdemes leárazás idején megvenni. Napágyat, kerti bútort, de akár bográcsozáshoz vagy grill partyhoz szükséges eszközöket is jó áron vásárolhatunk, ha kellően szemfülesek vagyunk. Ha beszereztünk minden szükséges holmit, akkor pedig nincs más hátra, mint élvezni a nyári szabadságot, a jó időt és a napsugarakat. Akár egyedül, akár családdal vagy baráti társasággal.

A boldogsághoz nem kell sok. Olykor semmi másra nem vágyunk, mint egy kis magányra. Ilyenkor elég egy jó könyv társasága is. Egyszerűen csak félrevonulunk a kert egy árnyékos helyére vagy éppen kényelmesen elhelyezkedünk a felállított medencébe, és olvasás közben elfeledkezünk a mindennapi gondokról. Amikor pedig társaságra vágyunk, meghívunk pár embert, hogy kerti sütögetés-főzőcskézés, majd pedig jóízű falatozás közben kellemes beszélgetéseket folytassunk.

Természetesen a saját kertet nem lehet összehasonlítani egy üdülőhellyel. Jobb híján azonban meg kell találni a módját, hogyan tehetjük élvezetesebbé az otthon töltött szép nyári napokat.