Illóolajak és füstölők a lakásban – idézzük fel a nyár illatait

2022. szept. 17. Bálint Ildikó

Sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy mivel tudnánk otthonosabbá varázsolni otthonunkat. Számos tényezőn áll vagy bukik a siker, ez nem vitás. Egyvalami azonban biztos, hogy melegséget varázsol az otthonunkba és segít abban, hogy minél inkább harmóniában legyünk önmagunkkal, ez pedig nem más, mint az illatok.

Testet lelket melengető illatok

A hűvösebb időkben, amikor be vagyunk szorulva a négy fal közé még az átlagosnál is jobban igyekszünk mindent elkövetni azért, hogy a bent eltöltött idő igazán minőségi legyen.

Ilyenkor hangsúlyosabb szerepet kapnak a különböző illóolajak és füstölők. Az illatok segítségével olyan hangulatot vagyunk képesek teremteni, ami nemcsak az ellazulásban segít, de egy-egy illat képes arra, hogy elröpítsen bennünket messzi- messzi földre.

Miben segíthetnek bennünket az illatok?

  • a testünk ellazításával olyan érzelmi hangulatba juthatunk, amilyenbe csak szeretnénk, ehhez nincs másra szükség, mint a megfelelő illat kiválasztására
  • elűzhetjük a mindennapi gondokat, segít a stresszel való megbirkózásban, megszabadulhatunk a környezetünkben összegyűlt negatív energiáktól és negatív gondolatoktól az aromaterápiás hatásoknak köszönhetően
  • olyan plusz energiákat szabadíthat fel bennünk, amelyektől életerősebbnek érezzük magunkat, szó szerint kirobbanó formába hozhat bennünket

Szeretnél ellazulni? Akkor a zsálya a te illatod!

Akár füstölőpálcika, akár illóolaj a zsálya illata nem csak nyári emlékeket hoz elő belőled, de pluszban még a koncentrálást is segíti, nyugalommal tölt el és feledteti veled a gondjaidat. Elűzi az ártó gondolatokat, segít megszabadulni a szorongó és depressziós gondolatoktól.

Az édes illatok híve vagy? Akkor a vaníliát imádni fogod!

Ki ne ismerné a vanília édes, erőteljes illatát? De azontúl, hogy nagyon kellemes az illata, az egész teret betöltő impulzivitásával képes oldani a belső feszültségeinket, nyugtató, vidámságot okoz és nem utolsó sorban egy igazi afrodiziákum.

Vidámság és harmónia virágillattal

A jázmin a vaníliához hasonlóan egy édes illat, amely nyugtató hatásának köszönhetően segít az agynak pihenni és a testünket feltölteni energiával.

Álmatlanságban szenvedsz?

A levendula illata nem csak, hogy tipikusan nyári illat, de segít azoknak, akik küzdenek az alvással.

Fertőtlenítő hatásának köszönhetően tisztítja a levegőt, az aromájának köszönhetően pedig segít elérni a lelki egyensúlyt és segít az elalvásban.

Többé nem érzed magad magányosnak a rózsa illatával

A rózsa ősidők óta a szerelem, az érzékiség egyik jelképe. Nem véletlen, hogy az illata is frissítő és lélekmelengető egyben. Segít feledtetni bánatunkat és eszünkbe juttatja, hogy a felhők fölött mindig kék az ég.

Vannak, akik úgy vélik, hogy sok mindent csak belemagyaráznak az illatokba, de miért nem hihetnénk el, hogy igenis van észszerűség abban, hogy az illatok kihatnak ránk és befolyásolnak bennünket.