Három őszi dekoráció azoknak, akik unják a töklámpásos csecsebecséket

2021. szept. 18. Lebán Csenge

Az ősz beköszöntével előfordul, hogy kedvet kapunk a lakás kidíszítéséhez. Az őszi színek gyönyörűek, könnyedén az évszakra hangolhatjuk velük a lakást. A boltokban viszont legtöbbször töklámpásos vagy egyéb tök-díszes dekorációkat kaphatunk csak. Azonban van, akinek ez nem igazán tetszik. Sebaj, itt van három őszi dekoráció, amit otthon, házilag is elkészíthetünk, és teljes mértékben tökmentes.

Őszi pohárdísz

A nevéből már leszűrhető, hogy mindenekelőtt szükségünk lesz egy átlátszó üvegpohárra. A méret és forma teljesen mindegy, saját ízlésünk szerint választhatunk. A pohárdísz elkészítési elve a rétegezés lesz, ami szintén nem kötött sorrend, tetszőlegesen választhatjuk meg a „szinteket”. Az aljába tehetünk egy marék kavicsot, ha lehet, barnás színűt. Körülbelül 2-3 centiméter magasra érjen fel. A kavicsokra pedig rétegezhetjük a különböző őszi terméseket, például makkot, diót, gesztenyét, vagy akár lencsét. Ha szeretnénk, a pohár szájára is ragaszthatunk belőlük. A rétegek tetejét díszíthetjük egy szép tobozzal. A kész dekorációt tehetjük az asztal közepére, a polcra, és szinte bárhová, ahol szerintünk jól mutat.

Faleveles mécsestartó

Szükségünk lesz egy tiszta, nem túl nagy dunsztosüvegre. Gyűjtsünk szép, színes faleveleket, minél többfélét, különböző színűeket. A levelek szárát vágjuk le, majd dekupázs ragasztóval vagy tojásfehérjével ragasszuk fel őket az üveg külső oldalára. A falevelek lehetőleg fedjék le az üveg oldalának teljes felületét. A nyakára kössünk masnit kenderzsinegből, végül pedig helyezzünk bele egy teamécsest vagy LED fényfüzért. Gyönyörűen mutat a sötét szobában az éjjeliszekrényen.

Őszi csokor

Első lépésként válasszunk egy szép, lehetőleg őszies színű vázát. Utána gyűjtsünk bele száraz növényeket: jól mutat, a mákgubó, a búza, vagy a pampafű, de saját ízlésünk szerint választhatunk növényeket. Néhány szál zöld növénnyel vagy narancssárgás színű virággal is tarkíthatjuk a csokrunkat. Ha összerendeztük, kössük össze natúr madzaggal, kenderzsineggel, vagy akár szalaggal. Tegyünk a vázába, és készen is van a dekoráció.

Vágjunk bele bátran a dekorációkészítésbe, hiszen ezeket szinte lehetetlen elrontani. Gyönyörű, egyedi díszek születnek majd, amik biztosan jó közérzetet kölcsönöznek az egész család számára.