Fantasztikusan egyedi dekoráció inspiráció Halloweenre

2021. okt. 31. Tollas Tímea

A szeles, hűvös időjárás beköszöntével a halottak napja, vagy ismertebb nevén a Halloween is egyre közeledik. Reggeli misztikus ködök, folyton csepergő eső, rossz látási viszonyok és fáradtabb, fásultabb hangulat. A legtöbben éppen ezek miatt a jelzők miatt nem igazán kedvelik az őszt és viszolyognak mindentől, amely ezzel kapcsolatos. Sokan a halállal és a szomorú elmúlással azonosítják az októbert, esélyt sem adva annak, hogy ez a különös hónap belophassa magát a szívükbe.

Azonban a bús letargia és az ágyban fetrengés helyett most egy kis hangulat hozó otthoni programmal szeretnélek titeket ösztönözni, hogy igenis lépjetek ki a megszokott mindennapokból és alkossatok valami izgalmasat így Halloween közeledtével! Azon kívül, hogy maradandót és egyedit hozunk létre, minőségi és tartalmas időt tölthetünk együtt a családunkkal, ha őket is bevonjuk a kreatívkodásba.

Ez most éppen az az elfoglaltság, amikor nem számít a korunk, foglalkozásunk vagy a Halloween-hez való hozzáállásunk. Ami igazán fontos, az csakis az a tény, hogy elhatározzuk, kilépünk az eddigi komfortzónánkból és megpróbálkozunk egy merőben új dologgal: a saját dekorációnk elkészítésével.

Mindenki szereti csinosítgatni a lakását vagy házát, pláne akkor, ha még tétje is van. Éppen ezért arra biztatnék mindenkit, hogy a halloweeni dekorok megalkotása előtt tartson a család kupaktanácsot és egyezzetek meg abban, hogy idén egy fergeteges, igazán felejthetetlen partit csaptok. Beszéljétek meg, hogy mikor tartjátok a halloweeni borzongós bulit, kiket hívtok meg és milyen hangulat kialakítására törekedtek, szeretnétek valamilyen speciális tematikát is, amely köré felépíthetitek a házibulit? Ezek most még alap kérdéseknek tűnhetnek, viszont a közös kézműveskedés és barkácsolás során nagyon fontos szempontoknak számíthatnak.

Halott menyasszonyos tematikára, fekete, a mennyezetről lecsüngő denevérekre vágytok, netán egy horror filmet utánoznátok különböző, ijesztő maszkokkal? A döntés csakis rajtatok áll, ahogyan a kivitelezés is. Miközben a dekorációk mennyiségén, milyenségén, színein és formáin tűnődtök, hagyjátok a képzeleteteket szárnyalni! Ne feledjétek, minél egyedibb és különcebb egy ötlet, annál jobban kifejez titeket és hatásosabb is lesz általa az a mondandó, vagy hangulat, amelyet közvetíteni szeretnétek.

Emlékeztek még arra a kellemes érzésre, amely akkor járja át minden egyes kis porcikánkat, amikor a legjobb barátainktól vagy éppen a szomszédoktól dicséreteket zsebelhetünk be? Amennyiben igennel válaszoltatok és szomjaztok egy kis elismerésre, illetve szeretnétek szórakoztatóan kikapcsolódni, akkor a következő dekorációs tippeket semmiképpen se hagyjátok ki az otthonotok feldíszítése során!

Hullajó házibulira fel! – TOP tippek az elbűvölő halloweeni dekorációkért

Amikor nagy felhajtásról és otthon tartandó parikról van szó, a legtöbben rögtön a drága, túlárazott, nagyon exkluzívnak ható díszekre és lakberendezési tárgyakra asszociálnak. A legnagyobb hibát pedig sajnos akkor követik el, amikor több százezret invesztálnak nem maradandó és a legtöbbször abszolút tömegárukba.

Ahelyett, hogy a pénztárcánk sínylené meg a kis házibulit, gondolkozzunk logikusan és törekedjünk a minél egyszerűbb, de lenyűgözőbb és könnyen kialakítható megoldásokra a dekorációk terén!

A következő kis listán megtaláljátok az örök klasszikusnak, ám ennek ellenére igazán egyedülállónak számító halloweeni dekorációs elemeket, amelyekkel sosem lőhettek mellé és garantáltan elnyerik majd a vendégeitek tetszését is.

Csontvázak minden mennyiségben

A Flying Tiger nevű boltban igazán jó áron juthatunk hozzá szuper és egyszerűen összeállítható dekorációkhoz. Az idei legborzongatóbb termékük pedig minden kétséget kizáróan a műanyagból készült, darabokra szétszedett csontváz, amelyet szétszórva kell a házad különböző pontjain elrejteni. A vendégek sikolyai pedig garantáltak!

Pókhálók szerteszét

A legegyszerűbb favorit dekoráció halloweenre a vattából összeállított pókháló. Kedvünk szerint festhetünk rá  vagy csak dobjunk rá pár gumipókot, a hihetőbb hatás érdekében!

Héliumos, kísértetes lufik és léggömbök

Drága lufis boltokban való nézelődés és vásárlás helyett vegyünk nagy tételben egyszerűbb, színes gumi lufikat, amelyeket csokorba kötve lógathatunk fel a mennyezetre vagy a lakásunk különböző pontjaira.

Gótikus talpas poharak vérrel kínálva

Az igazi borzongás és az Addams Family hangulat fő támogatója a gótikus üvegpohár, amelybe vörös bort önthettek a még véresebb hangulat érdekében. Ha pedig nagyon le akarjátok nyűgözni a vendégeket, tegyetek a poharukba műanyag szemeket, amelyeket interneten beszerezhettek pár száz forintért.

Extra tipp: A Butlersben temérdek ilyen hatású, talpas poharat találtok! Művért pedig akár Ti is készíthettek egy kis ételfesték segítségével vagy maradhattok a jó öreg vörösbornál.

“Wanted” szalagok a bejárati ajtón és a falakon

Nincs is annál vérfagyasztóbb látvány, mint amikor a szomszédok azzal szembesülnek, hogy a lakásod bejárati ajtaja körbe van tekerve rendőrségi, bűnügyi tetthelyet vagy gyilkosságot jelző figyelmeztető szalagokkal. Készítsd el saját magad hosszú papírszalagokból!

Halloweeni vetítés projektorral

Viszonylag olcsón lehet már kapni projektort, amellyel különféle halloweeni sablonokat vetíthetsz ki a házadra vagy akár a szobád falára. Nézzetek közösen a családdal egy horror filmet, miközben a kis töklámpások és boszorkányok ijesztően villóznak a falon.

Kísérteties gyertyafény

Szerezz be minél több, lehetőleg azonos gyertyát, amellyel megadhatod az est méltó hangulatát. Iktass be egy véletlen kis “áramszünetet” és a hangulat máris rémesebbé válik!

Gézlapokból készült szellemek

Gézlapokból pillanatok alatt aranyos kis kísérteteket készíthetsz, melyeket aztán a lámpákra aggathatsz.

Az elmaradhatatlan töklámpás

A halloween nem lenne teljes a töklámpás nélkül, éppen ezért ne hagyd ki Te sem! Keress az interneten minél ijesztőbb és egyedibb sablonokat a faragáshoz!

Kerámia tök virágokkal díszítve

Számomra tavaly óta nagy kedvencnek számít a kerámiából készített tök, amely örök dekorként minden évben felhasználható, szabadon festhető, csillámozható és pár virággal a közepén pedig gyönyörű dísze lehet az étkező asztalnak is.

Repüljetek egy mágikus, távoli univerzumba ezekkel a páratlan dekorációkkal és ne lepődjetek meg, ha éjszaka még a túlvilágról is benéznek páran a partitokra!