Engedd szabadjára a fantáziád! Tippek beltéri falfestéshez

2022. nov. 02. Bálint Ildikó

Amikor megunjuk, hogy egyszínű falak vesznek minket körül, akkor jön el az ideje, hogy valami újat alkossunk és egyből jobb lesz a kedvünk tőle. Szuper dekorációs ötleteket valósíthatunk meg saját magunk minimális költséggel. Ha megvan a megfelelő színű beltéri falfesték már csak néhány lépés választ el attól, hogy egyedivé varázsold az otthonod.

Unod az egyhangú, egyszínű falakat? Szeretnéd otthonodat feldobni?

Mire lesz ehhez szükséged? Beltéri falfesték, fantázia és egy csöpp kreativitás!

Milyen mintát válasszak?

Először találd ki, hogy melyik helyiséget milyen mintával szeretnéd kidekorálni. Nappaliban nagyon népszerű a családfa megrajzolása, amelyre aztán képeket tűzhetsz ki. De gyerekszobába igazán ötletes választás, ha magasságmérőt rajzolsz, ami sok éven keresztül funkcionál csemetéidnek.

Arra azért vigyázz, hogy nagyon bonyolult mintát csak akkor válassz, ha profi rajzoló vagy, de mosható beltéri falfesték mellett akár kísérletezhetsz is.

A műveletet nem szabad elkapkodni, aprólékosan, az idődet rászánva dolgozd ki és az eredmény magáért fog beszélni. Ha bizonytalan vagy a kézügyességedben, és nincs otthon liter számra beltéri falfestéked, akkor akár sablonokat is használhatsz a minta felvitelére.

Ha nincs ötleted, hogy milyen mintát válassz, keresgélj a falmatricák között. Millió fajta falmatrica között keresgélheted a számodra leginkább megfelelőt és onnan már csak néhány lépés választ el a megvalósítástól!

Gyerekszoba dekorációs beltéri falfesték tippek

Kezdjük az alapozással: a beltéri falfesték kiválasztásával.

Mindenki szülő álma, hogy csemetéjének meleg, barátságos szobát, valóságos gyermekbirodalmat teremtsen. Ehhez számtalan kiegészítő áll rendelkezésünkre, de minden az alapozástól függ, vagyis, hogy milyen a beltéri falfesték, amit választottunk. Ez a választás alapjaiban megteremti és eldönti a szoba hangulatát.

Ha eldöntöttük, hogy melyik az a beltéri falfesték szín, ami leginkább passzol hozzánk és gyermekünkhöz, akkor már csak azt kell kitalálnunk, hogy milyen dekorációs elemmel dobjuk fel az egyszínű falat.

Keressük meg a gyermekünk kedvenc figuráját, vagy a hozzá leginkább illőt.

Gyerekszobában a legkézenfekvőbb ötletnek valamilyen mesefigura, vagy kedves alak felfestése tűnik. Ehhez nem árt, ha van kézügyességünk, vagy segítségünk. De sablonok, minták segítségével akár kevesebb kreativitással megáldottak is elboldogulnak, főleg ha előtte például papírfelületen jól begyakorolták.

Ami szempontot mindenképp érdemes figyelembe vennünk, már a beltéri falfesték kiválasztásánál is, de a dekorációs elem festékanyagának választásánál is, hogy vízálló és maszatálló legyen, ha gyermekünknek esetleg kedve lenne megsimogatni és ölelgetni az alkotásunkat. Emellett a festék legyen jó színtakarású, feltéve, ha nem szeretnénk többször is átfesteni az elkészült rajzot. Akár azt is megfontolhatjuk, hogy beltéri falfesték helyett, kültéri falfestéket válasszunk, mivel az feltehetően jobban ellenáll gyerkőceinknek!

Jó tanácsként még annyit javasolhatunk, hogy ha esetleg nincs elég ambíciónk, hogy belevágjunk abba, hogy önálló dekorációt rajzoljunk a falra, és nem tudunk segítséget szerezni, akkor igazán pénztárca barát megoldás a falmatrica, aminek segítségével ma már bármilyen figura megelevenedhet a falon gyermekünk szobájába.