Csempészd be az otthonodba a tengerpartot

2022. aug. 14. Fodor Andrea

Itt a nyár, az élménydús tengerparti nyaralások időszaka. A tengert sokan imádják, de csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy akkor menjenek tengerpartra, mikor csak kedvük tartja. Így hoztunk néhány tippet, melyek segítségével, egy kis kreativitással az otthonod igazán tengerparti stílusúvá válhat.

Vízparti színek előnyben

A tenger kékjeit könnyen felidézhetjük néhány egyszerű kiegészítővel. Egy-két tengerészcsíkos anyagból készített párnahuzat a világos kanapén máris csodás hangulatot varázsol. Ha pedig a lomtalanítás során még egy kidobott evezőlapátot is találunk, akkor azt lefestve igazán egyedi fali díszt készíthetünk kevés időráfordítással és alacsony költségvetéssel. Ha egy tengert ábrázoló képet kinyomtatunk nagyobb méretben és egy egyszerűbb keretben a falra teszünk, az még inkább emlékeztet majd minket a vágyott nyaralásra. Fotó hiányában egy felnagyított tengerparti térképrészlet is stílusos dísze lehet a nappalinak.

Természetes anyagok

A színek mellett az anyagoknak is nagy szerepük van egy stílus esetében. A tengerparti stílusnál részesítsük előnyben a pamut, len és vászon anyagú lakástextíliákat. Egy zsákvászonból kiszabott vitorla például teljesen autentikus dekorációs elem lehet a lakás bármely pontján. A textilek mellett a kisebb bútorok és kiegészítők anyagánál is részesítsük előnyben a rattan, nád, natúr fa vagy esetleg szalma alapanyagú bútorokat. Lámpák, tükrök, dohányzóasztal, tárolódobozok – szinte bármi készülhet ilyen anyagból.

Csempésszük haza a természetet

Persze nem kell ezt szó szerint venni! Azonban egy kis üvegedénybe helyezett tengerparti homok, kagylók, szép kavicsok és egyéb természetes képződmények igazán feldobhatják a lakásunkat. Akár egy homokkal és kagylókkal díszített befőttesüveg, amibe beteszünk egy teamécsest elkészíthető szinte fillérekből. Azonban, ha ránézünk, szinte azonnal a parton érezzük majd magunkat!

Tengeri tárgyak tárháza

Vasmacska, hajólánc, kötelek, vitorlavásznak, kiszuperált szörfdeszka – ezek olyan tárgyak, melyek azonnal a víz mellé repítenek, még ha csak képzeletben is. Apróhirdetési oldalakon is beszerezhetjük őket, de az sem kizárt, hogy bolhapiacon is hozzájuthatunk ilyesmikhez. Ideális esetben mi magunk hoztuk haza azt a bizonyos dísztárgyat éppen egy emlékezetes tengerparti nyaralásról. Használjuk őket kreatívan és bátran otthonunk díszítésére, ezektől lesz igazán egyedi a saját otthoni tengerpartunk.

Mint láthatjuk, kis fantáziával és alacsony költségvetéssel is lehet leleményes tengerparti dekorációkat készíteni. Itt az ideje, hogy folytassuk a vízparti nyaralást otthonunkban is!