Csempészd be a természetet otthonodba

2021. jan. 30. Fodor Andrea

A lakáskiegészítők, dekorációk választéka manapság már szinte felülmúlhatatlanul széles. Webáruházak tömege, lakberendezési áruházak százai állnak rendelkezésünkre, ha inspirációt, ötleteket szeretnénk lakásunk dekorálására. Ez természetesen szabad választás mindenkinek az ízlésére és pénztárcájára szabottan.

Mi most azonban mégis olyan ötleteket hoztunk, melyek kevésbé a design trendekről szólnak. Fenntarthatóbb és egyben természetközelibb megoldás, ha a természet kincseivel dekoráljuk otthonunkat. Az alapanyagokat tekintve igen sokféle lehetőség áll így is előttünk, azonban a kreativitásunkra biztosan szükségünk lesz a megvalósítás során.

Amikor teszünk egy feltöltő sétát az erdőben, vagy akár csak kicsit kimegyünk a kertünkbe pihenni, azonnal elénk tárja a természet azokat az alapanyagokat, melyeket továbbgondolva lakásdekorációs elemként újra tudunk hasznosítani. Lehetnek ezek apróbb, lehullott ágacskák, leszakadt nagyobb faágak, kivágott fából visszamaradt rönkök egyaránt. Fedezzük fel a természetes anyagokat és adjunk nekik új, más funkciót, mint amilyen a természetben volt. Igazán érdekes és olykor akár meghökkentő dekorációs elemek születhetnek így. Ha tópartra, folyópartra visz az utunk gyűjthetünk szép, különleges formájú és színű köveket, kőzeteket, ásványokat esetleg kagylókat is. Ezeket is mind-mind felhasználhatjuk később lakáskiegészítőként. Felhasználhatunk szalmát, bambuszt, vesszőket, de akár kukoricahéjat is egyedi dísztárgyak vagy használati eszközök készítéséhez. Ne fogjuk vissza magunkat, járjunk nyitott szemmel a természetben és ha találunk egy-egy érdekes, szép vagy éppen különleges alapanyagot, akkor használjuk ezeket bátran otthonunk szépítésére. Idényjellegű növényi termések, tobozok szintén csodásan nyugodt és harmonikus hangulatot kölcsönözhetnek a helyiségnek, ahol dekorálunk velünk.

Fontos azonban, hogy a természetet soha nem szabad károsítanunk, megcsonkítanunk vagy kizsákmányolnunk gyűjtés közben. Csak olyan ágakat, alapanyagokat használjunk, mellyel nem romboljuk környezetünket.

Mutatunk néhány inspiráló ötletet mi is, de az interneten egészen biztosan talál bárki kedvére és saját ízlésére szabható tippeket, ha erre a fajta dekorációra szánjuk rá magunkat.