Az év színei otthonunkban

2021. jan. 20. Fodor Andrea

2021-ben a Pantone rendhagyó módon két színt választott az év színeinek, az Ultimate Gray nevű szürke és az Illuminating fantázianevű napsárga árnyalatot. Talán elsőre szokatlan párosítás ez a két szín együtt, de izgalmas hatásokat érhetünk el velük, ha beengedjük életünkbe őket.

Most néhány olyan tippet hoztunk, amivel otthonunkba is becsempészhetjük az év színeit. A szürke árnyalatait ugyan viszonylag sokan választják lakberendezéskor, azonban a napsárgát csak kevesen merik használni. Pedig a két szín csodásan kiegészíti egymást, és a napsárga vadságát, vibrálását harmonikusan tompítja a szürke csendessége, nyugtató színvilága. Legyünk tehát bátrak, és dobjuk fel otthonunkat ezzel a két színnel!

Ha bátrak vagyunk, akár hűtőgépet is választhatunk napsárga színben a trendi SMEG márkától. Ehhez egész biztosan passzolni fog a szürke falfesték a konyhánkban. Az borítékolható, hogy vendégeink nem fogják szó nélkül hagyni a különleges darabot!

Ha a nappalinkba szeretnénk becsempészni az év színeit, akkor is van néhány ötletünk. Egy szürke kanapét látványosan feldobhatnak a napsárga díszpárnák. Ha ettől kicsit még bátrabbak vagyunk, akkor akár egy sárga szőnyeget is betehetünk a nappaliba. Mindkettő vibráló élettel tölti meg a szürke környezetet. Amennyiben még tovább merészkednénk, használjuk a sárgát alapként egy szép ívű fotel formájában, mely azonnali ragyogást hoz a szobába.

Ezt a két színt kombinálva is sok lakberendezési termék színválasztékában is megtalálhatjuk. Láthatunk absztrakt és geometrikus mintájú szürke-sárga szőnyegeket, ágyneműket, ágytakarókat, de akár tapétákat is. Ha megszerettük ezt a kombinációt, akkor könnyedén találhatunk ilyen kiegészítőket otthonunkba

Ha a falakat szeretnénk kicsit feldobni, akkor posztereket és festményekből is van választék bőven sárga-szürke színvilággal, stílustól és a pénztárcánktól függően bőséges a kínálat. Amennyiben szívesen kreatívkodunk, akár saját magunk is készíthetünk ilyen témájú festményt, grafikát, melyet aztán egy szép keretben felakaszthatunk a szoba falára.

Akárhogyan is döntünk, használjuk bátran ezt az igazán izgalmas színkombinációt, hiszen valódi életet lehel otthonunkba ragyogásával és harmóniájával.

Fotók: Pantone