Tom és Jerry: A film (2021)

2022. jan. 07. Szűrös Ivett

Emlékeztek még a régi kedves macska-egér párosra, az örök riválisokra, Tomra és Jerry-re? Nos, ha igen, és még szerettétek is őket, akkor jó hír lehet a számotokra, hogy a népszerű sorozat és az 1992-es egész estés rajzfilm után elkészült az első olyan élőszereplős animációs film is, amelyben kettejük kalandos mindennapjait követhetjük nyomon.

A híres duó ezúttal New Yorkban próbál szerencsét, ahol is mindketten ugyanabban a neves szállodában kötnek ki, azonban tudjuk jól, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában… Vagy mégis? Vajon igaznak bizonyul a régi mondás, vagy megférhet egymás mellett békében a két rivális?

Tartalomismertető

Tom és Jerry útjai ismét keresztezik egymást. Ezúttal a Nagy Almában, vagyis New Yorkban futnak össze. Jerry-nek sikerül elszállásolnia magát egy neves szállodába, név szerint a Royal Gate-be, ahol is élvezheti a kényelmet és a jó ételeket, ami persze Tomnak cseppet sincs ínyére, és mindenáron megpróbál véget vetni az egérke arany életének. Közben a hotelben állást kap Kayla (Chloë Grace Moretz), egy fiatal lány, akinek elsődleges feladata, hogy a közelgő esküvőn minden a lehető legnagyobb rendben legyen. Amikor azonban felfedezik a kis rágcsáló jelenlétét, félő, hogy nem csak a frigy megtartása, de a szálloda hírneve is veszélybe kerül. Épp ezért csendben akarják intézni a dolgokat. Kayla javaslatára alkalmazzák Tomot, a macskát, hogy segítsen kipaterolni az egeret… Neki ez persze nincs ellenére… Sőt, örömmel lát neki a feladatnak.

Személyes vélemény a filmről

Pozitív és negatív benyomást egyaránt tett rám a film. Ami legjobban tetszett az a történet és a képi megvalósítás. Amivel igazából mégsem voltam elégedett az a szereplőgárda. Nem szeretném kritizálni senki alakítását, de valahogy ebben a filmben a legtöbb élő szereplő olyan benyomást keltett bennem, mintha túljátszanák a szerepüket. Ez azért is érdekes, mert például Chloë Grace Moretz az egyik kedvenc színésznőm. Szerintem elképesztően tehetséges, de valahogy ez ebben a filmben nekem nem jött át. De említhetném a jegyespárt alakító színészeket is. Még a menyasszonyt játszó Pallavi Sharda színésznőé nem is annyira, de a vőlegény szerepében tetszelgő Colin Jost alakítása valahogy olyan mesterkélt volt. Nem is beszélve arról a lányról, aki a londinert alakította. Jó, ő épp a szerepe szerint volt esetlen, de valahogy cseppet sem volt vicces az alakítása, inkább kínos. Persze ha ez volt a cél, akkor sikerült…

Igaz, a 2021-es Tom és Jerry nem mondható bukásnak, hiszen a büdzséje jócskán megtérült. És aki kevésbé kritikus szemmel szokott filmeket nézni, annak talán fel sem tűnik egy-egy színész ripacskodásba hajló játéka. Mindenesetre egy jobban az egyes szerepekhez passzoló színészgárdával akár jóval nagyobb sikere is lehetett volna ennek az alkotásnak…

Szóval nem ez volt életem filmje, és nem is tervezem, hogy a közeljövőben újra megnézem, de ha félreteszem a számomra negatívként ható tényezőket, mégis azt mondhatom, hogy legalább egyszer minden filmszeretőnek ajánlott megnézni. Ráadásul élőszereplős animációs filmekből azért nem készült még olyan sok, a világ egyik leghíresebb macska-egér párosával pedig ez az első, így azoknak különösen ajánlom, akik szeretik Tom és Jerry kalandjait.

Jó szórakozást és kellemes időtöltést a filmhez! 😊 (6 éven aluliaknak nem ajánlott)