Sorozatajánló: La Brea – A víznyelő

2022. szept. 13. Szűrös Ivett

Bizonyára sokan találták már magukat abban helyzetben, hogy végeztek egy izgalmas sorozattal, majd utána jó darabig nem leltek olyanra, amit érdemesnek is tartottak arra, hogy végig nézzenek. Hiába, ez sokakkal és gyakorta előfordul. A sorozatkedvelők számára ugyanis mindig nagy kihívást jelent újabb és újabb még nem látott, érdeklődési körükbe tartozó művekre bukkanni.

Az ember persze keresgélhet különféle oldalakon, illetve kérdezgetheti a barátokat és ismerősöket is, hátha kap olyan ajánlásokat, melyek megérnek egy próbát. Ennek ellenére is sokszor időbe telik, míg egy izgalmas és lebilincselő, valamint képzeletet magával ragadó történettel és cselekményvezetéssel rendelkező sorozatot sikerül találni. Olyat, amit néhány epizód után az ember nem félbehagy, hanem minden rész után alig várja, hogy megnézhesse a következőt. Most egy ilyen sorozatot szeretnénk nektek ajánlani, reméljük, hogy az ajánlónkat elolvasva ti is kedvet kaptok majd ahhoz, hogy megnézzétek.

Az ajánlott széria címe nem lesz meglepetés, hisz tulajdonképpen az a cikk címe is, hogy La Brea.

Nos, jómagam egészen véletlenül bukkantam rá. Épp a Facebook-on böngészgettem, amikor mintegy ajánlásként felugrott egy jelenet a sorozatból. A kommentek között szerepelt a címe, így rákerestem a neten. Bevallom, a cím hangzása alapján először arra gondoltam, hogy valami spanyol anyanyelvű sorozatról lehet szó, ám amikor jobban utánanéztem, rájöttem, hogy jó nagy tévedésben voltam. Bár a La Brea valóban spanyolul van (jelentése: kátrány, szurok), de maga a sorozat az NBC amerikai televíziótársaság produkciója, műfaja szerint pedig sci-fi, fantasy és drámai elemek egyaránt keverednek benne. Az első részt 2021. szeptember 28-án vetítették.

Végül az olvasott infók és a képkockák miatt úgy döntöttem, adok egy esélyt a szériának, és hozzáteszem, hogy ezt egy cseppet sem bántam meg. Ezért is szeretném, ha többekhez eljutna a híre, ugyanis eddig még nem sok helyen lehet róla magyarul olvasni, emellett a kritikák is vegyesek, ám tudjuk jól, hogy ami az egyiknek nem tetszik, az a másiknak akár a kedvence is lehet.

És akkor lássuk, hogy miről is szól röviden

A Földön több kátránytó is van, az egyik a Los Angeles-ben található La Brea. A városban egy nap szörnyű katasztrófa történik. Megindul a föld, amit az első pillanatban akár földrengésnek is hihetne az ember, ám most nem erről van szó. Ugyanis a La Brea nyílik meg és egy hatalmas lyukká szélesedik Los Angeles közepén. A víznyelő mindent és mindenkit elnyel, ami és aki az esemény pillanatában épp a tragédiával sújtott részen tartózkodott. Emberek, járművek, épületek zuhannak bele. A világ abban a hitben van, hogy a hatalmas zuhanást senki sem élhette túl, a hozzátartozók is meggyászolják eltűnt rokonaikat. Egyedül Gavin Harris (Eoin Macken) van meggyőződve róla, hogy felesége, Eve (Natalie Zea) és fia, Josh (Jack Martin) életben vannak. Még a férfi lánya, Izzy (Zyra Gorecki) is kételkedik ebben. Gavint már egy ideje látomások gyötrik, miután pedig a katasztrófa megtörténik, lassanként beigazolódik, hogy a villanások nem pusztán a képzelete szüleményei, sőt, azok segítségére is lehetnek a túlélők megmentésében…

Magáról a tartalomról nem is szeretnék többet elárulni, hiszen sohasem jó előre túl sokat tudni. Ugyanis egy sorozat annál izgalmasabb, minél több váratlan fordulat történik benne. Ez a széria pedig bővelkedik csavarokban, úgyhogy semmi esetre sem ajánlom a megtekintés előtt spoiler-es tartalmak olvasgatását.

Az első évad egyébként tízrészes, de tervezett a folytatás. A második szezon várhatóan 2022 őszén indul majd.