Néhány ok, amiért érdemes rejtvényt fejteni

2021. máj. 03. Szűrös Ivett

Sokan, különösen a fiatalabbak úgy gondolhatják, hogy a rejtvényfejtés inkább az idősebbeknek való. Ez azonban nem így van. Kortól függetlenül mindenki találhat magának olyan rejtvényújságokat, amelyek segíthetnek változatosabban eltölteni a rendelkezésre álló szabadidőt.

Most nézzünk meg néhány olyan okot, amiért érdemes rejtvényt fejteni.

Hogy ne unatkozz

Túl sokat unatkozol, ha otthon vagy? Bár azért ez elég elképzelhetetlen, hiszen ha az ember nagyon akarja, akkor mindig találhat magának valami hasznos tennivalót… Ám ha mégis ez a helyzet, akkor itt az idő, hogy beszerezz néhány rejtvényújságot.

Ingázol a munka- és a lakhelyed között? Úgy érzed, nincs kihasználva az az időd, amit a tömegközlekedési eszközökön töltesz? Bár gyakran unatkozol utazás közben, mégsem jut eszedbe olyan tevékenység, amivel szívesen lefoglalnád magad? Próbáltad már a rejtvényfejtést?

Hogy kevesebb időt tölts kevésbé hasznos dolgokkal

Természetesen az egyénfüggő, hogy ki és mit tart hasznosnak, ám azért vannak bizonyos olyan tevékenységek (pl. videójátékozás, okostelefonozás), melyekkel az ember olykor hajlamos túl sok időt tölteni, ráadásul akár egy-egy ilyen rabjává is lehet válni. Épp ezért ajánlott változatosan tölteni a szabad perceket, órákat és napokat. Bár a mai világban az okos eszközök használata szinte kikerülhetetlen, ám a számítógép és a különféle kütyük – munkán kívüli – nyomkodására nem javasolt túl sok időt pazarolni. Természetesen ezt elég nehéz betartani, különösen azért, mert ma már a kapcsolattartás is ezeken keresztül történik. Mégis, hogy egy kis változatosságot vigyél a mindennapjaidba, próbálj meg „hagyományosabb” szabadidős tevékenységek felé is fordulni, mint például az olvasás vagy a rejtvényfejtés.

Hogy eltereld a gondolataid

Sajnos az élet nem fenékig tejfel. Olykor az ember szembesülhet különféle kisebb-nagyobb gondokkal és problémákkal. Van, amit rögtön meg lehet oldani, míg máskor több idő és/vagy munka, esetleg külső segítség kellhet egy felmerülő nehézség orvoslásához. Amikor valami nyugtalanít, mindig jól jön egy olyan tevékenység, amely legalább egy rövid időre segít elterelni a gondolataidat. Ha épp jó idő van és még a nap is süt, az már önmagában is javíthat az ember hangulatán. Ilyenkor egy jó könyvvel vagy egy rejtvényújsággal ki lehet ülni a kertbe, a teraszra vagy a parkba – attól függően, milyen lehetőségeink vannak, illetve épp hol van kedvünk egy kis időt magunkra fordítani.

Hogy okosodj

A rejtvényfejtés nem csak unaloműzésnek és gondolatelterelésnek jó, vagy arra, hogy egy kis változatosságot vigyél a mindennapokba, de a különféle feladványokon keresztül ismereteid is bővítheted, illetve logikád is fejlesztheted.

Hogy sikerélményed legyen

Természetesen nem olyan sikerélményed lesz, mintha megnyertél volna egy fontos versenyt, ám megelégedettséggel tölthet el, amikor sikerül megfejtened egy rejtvényt, különösen akkor, ha egy bonyolultabb feladványról van szó.

+ Hogy nyerhess

A különféle rejtvényújságokban és magazinokban találhatóak olyan feladványok is, melyekkel nyerni is lehet. A megfejtést a megadott módon (levélben, SMS-ben, E-mailben) be lehet küldeni, majd már csak a sorsolásra kell várni. Ha a szerencse neked kedvez, akkor akár nyerhetsz is valamit. (Jó tanács: Ha szeretsz részt venni a különféle nyereményjátékokon, arra figyelj oda, hogy ne vidd túlzásba. Tarts mértéket – mind időben, mind anyagilag!)

Ha még nem próbáltad a rejtvényfejtést, nem is tudhatod, hogy tetszene-e neked. Egy próbát mindenképpen megér.

Rejtvényfejtésre fel! Jó szórakozást, kellemes időtöltést! 😊