Miért fontos a vállalkozók számára egy jó weboldal?

2022. okt. 26. Tollas Tímea

A mai világban minden és mindenki versenyzik egymással. Termékek és szolgáltatások egész hada verseng a többivel, ádáz küzdelmet vívnak, amelynek a legvégén kiderül, hogy ki a jobb. A sikert nehéz pontosan definiálni, hiszen ahogyan az előbb említett példa is mutatja, nem elég egy csatát vagy boksz meccset megnyerni ahhoz, hogy igazi sikert érjünk el.

Rengeteg küzdelmet kell a magunkénak tudnunk és még akkor sem lehetünk biztosak a győzelmünkben. Áttérve az üzleti életre, egy dolgot biztosan kijelenthetünk: Az a vállalkozás, amelyik érthető és jól átlátható weboldallal rendelkezik, az már félig a célegyenesben van.

„Ahhoz, hogy eladjunk valamit, kapcsolatot kell kialakítani a vásárlóval.”

Egy ismeretlen szerző így vélekedett a siker egyik, ha nem a legfontosabb összetevőjéről, a kapcsolatteremtés fontosságáról.

A következőkben arról lesz szó, hogy miért olyan kiemelkedően fontos, hogy egy cég minőségi weboldallal szerepeljen az interneten szövevényes hálóiban.

Logikusan felépített weboldal= nagyobb bizalom a vásárlók részéről

A legtöbb ember vizuális típus, éppen ezért sokkal könnyebb a szemén és az érzékein át megfogni. Éppen ezért gondoljunk csak bele a következő helyzetbe:

Nagyon éhesek vagyunk egy kis macaronra. Mivel ez a legújabb trend manapság szerte a világban, ezért elhatározzuk, hogy csakis a legjobb budapesti macaronozót fogjuk választani.

Hogyan kezdjük el felkutatni ezt a helyet, ha nem rendelkezünk tapasztalattal a macaronok minősége vagy készítése terén? Honnan lehetünk biztosak abban, hogy az általunk talált cukrászda lesz a legtökéletesebb választás?

És pontosan itt érkezik el a jó üzleti weboldal szerepének a fontossága! Bekapcsoljuk a laptopunkat vagy a táblagépünket és a másodperc törtrésze alatt találunk jó pár weboldalt a Google-n, ha beírjuk, hogy macaron. Ezen a ponton beláthatjuk, hogy egy weboldal alapvető és nagyon fontos összetevője az üzletünk sikerének.

Így találnak ránk a potenciális vásárlóink és az érdeklődők is. Egy szépen megmunkált, logikusan felépített weboldallal azt üzenjük a világnak:

 „Itt vagyok, fedezzetek fel!”

Amire a weboldal készítésnél nem árt odafigyelni

Az alábbi tippeket mindenképpen érdemes megfogadnod, ha weboldal készítésen töröd a fejedet.

  • Logikusan legyen felépítve a weboldalad! Törekedj a harmóniára és a kifinomult stílusra a dizájn során.
  • Ne legyenek leírva a weboldalon olyan ígéretek és közhelyek, amelyeket nem tudsz majd betartani.
  • Csakis valós adatokat adj meg, ne téveszd meg a leendő vásárlóidat.
  • Fogalmazd meg magadban, hogy milyen céljaid vannak a weboldaladdal. Eladni szeretnél valamit vagy reklámozni, netán hobbiként könyveled el az egészet?
  • Kérj szakmai segítséget, ha minőségi és igazán profi weboldalt szeretnél létrehozni a vállalkozásod számára.

Egy jól felépített, határozott célokkal létrehozott weboldal mindig kitűnő befektetés.

Halmozz sikert sikerre, hiszen a határ a csillagos ég.