Mert nyerni jó

2020. máj. 17. Szűrös Ivett

Az emberekre úgy általában, de a magyarokra különösen igaz, hogy imádják azokat a dolgokat, amelyek ingyen vannak. Még akkor is, ha éppen semmi szükségük nincs az adott holmira, örömmel hazaviszik. A grátisz termékek mellett igen népszerűek a vásárláshoz kötött, kisebb-nagyobb nyereményekkel kecsegtető játékok is.

Régebben akár egy csomagolás is rejthetett nagyobb értékű tárgy- vagy pénznyereményt. Manapság inkább a különféle kódfeltöltős játékok az elterjedtek. Elvétve azért még találkozhatunk olyan nyereményjátékokkal, melyeknél a csomagolás belsejében azonnali nyereményre jogosító felirat szerepel. Általában még egy termék a nyertes díja, rendszerint valamilyen édesség vagy rágcsálnivaló (csoki, chips. stb.).

Amennyiben azonnali nyeremény helyett kódot tartalmaz a csomagolás, akkor irány a promóció internetes oldala. Manapság elterjedtek az úgynevezett nyerőidőpontos játékok, melyeknél a kódfeltöltés után egy felugró ablakból megtudhatjuk, nyertünk-e. Ugyanis a napi, a heti és a havi nyeremények azoké a szerencséseké lesznek, akik az előre kisorsolt nyerő időpontokhoz legközelebb töltötték fel kódjaikat. Rendszerint van egy vagy több fődíj is, mely(ek) sorsolására a játék lezárását követően kerül sor, és az összes addigi kódfeltöltőnek megvan az esélye a nyerésre.

Szintén népszerűek az olyan nyereményjátékok, ahol azoknak a blokkoknak az adatait kell feltölteni, amelyeken meghatározott számú promócióban részt vevő termék neve szerepel. Itt is lehetőség van azonnali nyereményekre, amennyiben előre kisorsolták a nyerő időpontokat. De gyakori az is, hogy egy-egy hét letelte után sorsolják ki a napi és heti nyerteseket az adott időintervallumban beérkezett kódfeltöltők közül. A játék végén pedig szintén van egy vagy több nagyobb értékű díj.

A nyerteseket az általuk megadott elérhetőségek valamelyikén, de rendszerint e-mail-en értesítik. A szerencséseknek bizonyos időn belül jelentkezniük kell, különben tartaléknyertes lép a helyükbe.

A nyeremények értéke változó. Vannak pár ezer forintos díjak, de akár több millió forintot vagy autót is nyerhetünk egyetlen kód feltöltésével is. Szerencse kérdése az egész, hiszen főleg a népszerűbb, nagyobb értékű főnyereménnyel kecsegtető játékokban rengetegen vesznek részt.

Akinek ideje és kedve van hozzá, annak érdemes nyomon követni az aktuális, vásárláshoz kötött nyereményjátékokat, hátha fut éppen olyan promóció, amelyben az általa is kedvelt/használt termékek vesznek részt.