Könyvajánló: Vámos Robi – Bátran lehetsz fura!

2021. dec. 20. Farkas-Csamangó Tekla

Sokszor hallottad már, hogy fura vagy? Netán annak is érzed magad? Esetleg pont Te mondtad valakire, hogy fura? Semmi baj. Mert van egy hely, ahol a furaság nem súlyos szikla, amit cipelni kell. Hanem szupererő, amivel minden sokkal könnyebbé válik. Robi könyve pedig éppen oda vezet el Téged.

Amikor kezembe vettem a Bátran lehetsz fura című könyvet, szinte rögtön megtapasztaltam, hogy ez az én világom. Ez vagyok én. Közelebb jutottam önmagamhoz, elkezdtem megérteni a környezetem, és kaptam egy szeretetteljes darabot a szerző lényéből.

Vámos Robi, aki bátran fura

Mérnök, rajzoló, művész, gyermekekkel foglalkozó szakember, mentor. De azt hiszem ennél sokkal több. Mert igazán tud figyelni, és érti, érzi az emberek lelkét. Ami pedig még fontosabb a gyermekekét. Mindezt úgy éri el, hogy önmagát adja, és arra bíztat, hogy Te is legyél önmagad. Lazán. Könnyedén.

Robi bátran fura, mert tisztában van vele, hogy a világ a különleges egyéniségektől lesz színes. Ha többet szeretnél megtudni róla, kövesd a közösségi oldalát vagy látogass el a honlapjára.

Te is bátran lehetsz fura. Tudtad?

Ha tudtad, ha nem, jó szívvel ajánlom Neked a könyvet, bárki is legyél. Hiszen minden olvasó megtalálhatja benne azt, amit magával vihet, amit képes befogadni belőle. Mert a furaság csak nézőpont kérdése. Vagy talán még az is lehet, hogy nincs olyan, hogy fura és mondhatsz a furaság helyett valami sokkal elragadóbbat, energikusabbat? A könyvből ez is kiderül.

A szerző tíz éves kor feletti gyermekek, kamaszok és szüleik számára írta a könyvet, ám a kisebbek is felfedezőútra indulhatnak vele. Pedagógusokról és hétköznapi gondokkal küszködő felnőttekről nem is beszélve!

Gyermekként megtanít arra, hogy ne rejtsd el a kincseidet. Hogy óriási érték bújik meg Benned, és hogy bármire képes vagy. Felnőttként ugyancsak építi az önbizalmadat. Ám, arra is lehetőséget ad, hogy a belőle megismert tudással, teljes szíveddel támogathasd azokat, akik a világ számára kicsit „furák”, mégis hihetetlen alkotó erővel rendelkeznek.

Akárhol is tarts most az életedben, ha nyitott lélekkel, figyelve kalandozol a sorok között, feltöltődhetsz energiával, és kiszínezheted a hétköznapokat. Megismerheted a tizennégy csodatípust, találkozhatsz kaméleonokkal, olvashatsz ragyogtató párbeszédeket, és rálelhetsz arra, aki vagy. Mert Robi oda vezet Téged, ahol a furaság nem probléma, hanem érték. Önmagadhoz. Nem tanít meg rá, miként legyél önmagad, hogyan csináld. Ezt Neked kell kitalálni. De módszert, eszközt, humort és felemelő, apró gyakorlatokat kapsz segítségül. Eközben rádöbbenhetsz arra, hogy a világnak igenis szüksége van Rád. Hiszen fantasztikus dolgokkal gyarapíthatod azt. De itt még nincs vége, mert annyi meglepetés vár Robi mondatai között.

Miért éppen ez a könyv?

Amikor könyvet olvasok vagy ajánlok, számomra különösen lényeges, hogy olyasmi legyen, ami hozzám tesz. Mégpedig azért, mert azáltal fejlődhetek, változhatok, töltekezhetek. A Bátran lehetsz fura könyv ilyen. Hozzám tett, tisztázta a magamról és másokról alkotott képemet. Éreztem benne a szeretetet, az elfogadást, a tudást és életkedvet. Az viszont teljes mértékig lenyűgözött, hogy ez a könyv érthetően szól a gyerekekhez. Tisztelettel és partnerséggel viszonyul hozzájuk. Az ő nyelvükön szolgál önismerettel, mint egy kisokos vagy kézikönyv. Így a gyermekek – akik valóban különlegesek, tiszták és igazi kincsek– megtudhatják, milyen, amikor nincsenek egyedül, amikor megértik őket.

Azt gondolom, hogy ennek a könyvnek ott van a helye minden család gyűjteményében. Sőt mi több, jó volna, ha eljutna az iskolákba is. Ezért bátran ajánlom szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. Mert ők azok közé tartoznak, akik nagymértékben befolyásolják egy gyermek önbecsülését.

Ha szeretnétek hozzájutni, Vámos Robi shopjában szerezhetitek be. Jó olvasást, élményekben gazdag felfedezést kívánok! Ám előtte még hadd mondjak köszönetet az írónak.

Üzenet Vámos Robinak

Gyerekként is a furák táborát erősítettem, most felnőttként is azt teszem. Habár szerencsés létemre, mindig számos odaadó és különleges ember vett körül, én nem mindig szerettem fura lenni. Viszont olvasva soraidat ismét úgy érzem, mindent a helyére tettem. Köszönöm, hogy a könyved által visszavezettél az utamra, és eloszlattad a sok „de” – mumust. Így megint imádom a furaságom.

(Nyitófotó: Vámos Robi Facebook oldala)