Könyvajánló – Pokk Brigitta: Ködös Igazság

2022. ápr. 02. Farkas-Csamangó Tekla

Alison Morgan és Damien Marks látszólag teljesen átlagos tizenévesek, akik egy véletlen találkozáskor egymásba szeretnek. Habár a fiatalok szinte két külön világban élnek, úgy tűnik, semmi sem állhat közéjük. Vagy mégis? Vajon erősebb a köztük lévő szerelem, mint a múltjukban megbújó rejtélyek, a jelenükben tomboló események és a hátborzongató igazság, ami ködös emlékeik mögött rejlik? A romantikus krimiből minden kiderül!

Ha szereted a romantikát és az érdekfeszítő történések szövevényes hálóját, éppen Neked való Pokk Brigitta első regénye, a Ködös Igazság. Mert ez a történet nem egy hétköznapi, kiszámítható szerelmes regény némi bűncselekménnyel fűszerezve. Annál sokkal több, valódi érzelmekkel és meglepő csavarokkal, amik kellőképpen megmozgatják a fantáziádat és az agyadat. Hiszen ki ne akarná kitalálni előre, hogy mi lesz a vége? Ám, az első benyomás nem mindig azt adja, amire vársz.

Fordulatos regényben boldog vég?

Bevallom kezdetben kicsit tartottam attól, hogyan alakul majd a sztori. Mert én magam mértékkel fogyasztom a szerelmes érzelemkoktélokat, legyen az film, könyv vagy valóság. De meggyőzött a krimik iránti rajongásom, az ízléses és kifejező borító, valamint az írónő személyisége. Így belevágtam, és Brigi sorainak köszönhetően elrepültem egészen Kaliforniáig. Ott aztán minden történt, csak az nem, amire számítottam…

Alison tizenhét éves, tehetős családból származó középiskolás, akinek mindene megvan. Ám súlyos titkot cipel a vállán, amiről nem beszélhet senkinek. Damien közel húsz éves, szerény körülmények között él a nagyszüleivel, igyekszik magát egyedül eltartani. Túllép egy tragédián, ami miatt bárki darabjaira hullhatott volna. Az ő karaktere kifejezetten érdekes, néha meglepetéseket rejtő, viszont már elsőre nagyon szerethető. Kettejük szerelme pedig érzelem dús, szenvedélyes. Ez olykor mosolyt csalt az arcomra, olykor pedig a nagy dilemmát hozta elő belőlem: Ebből vajon mi lesz?

Igaz, hogy vannak olyan részletek, amiket olvasás közben már lehet sejteni, de azt biztosra veszem, hogy mindenki számára akadnak megdöbbentő pillanatok. Hiszen a szerelmi szál mellett nem szabad megfeledkezni a bűnügyi részről sem.

Ebben a regényben két bűncselekmény is történik, amik egy bizonyos ponton összefonódnak. Az egyik esemény a múltban, a másik a jelenben zajlik. Mindkét szál emberéleteket követel és egy személy kezében fut össze. Egy olyan személyében, akinek bőven elég hatalma van.

Itt válnak rendkívül érdekessé a könyv lapjain megelevenedő fordulatok. Mert felmerül a kérdés: mit kezdhet két fiatal egy befolyásos emberrel, aki bármit megtesz a hatalomért, és azért hogy megőrizze a jó hírét? Vajon meddig képes kitartani Alison és Damien?

De akár azt is kérdezhetném, Te meddig mennél el a helyükben, azért hogy kiderítsd az igazságot a múltadról? Mit és mennyit bírnál ki azért, akit szeretsz?

Alison és Damien története mindazokhoz szól, akik még az olvasnivalókban is a kalandokat, a kihívásokat, az igazságot és a szeretet keresik. Ám, nem csak miattuk érdemes elolvasni a könyvet.

Phil, a legemberségesebb mellékszereplő

Habár már leírtam mindazt, ami okot adhat arra, hogy kezedbe vedd a regényt, és legyen néhány izgalmasan romantikus estéd, még valaki mellett nem mehetek el szó nélkül. Ez a valaki pedig nem más, mint Phil, a Morgan család séfje.

Phil higgadt, lojális és távolságtartó férfi, aki ugyan ritkán mutatja ki az érzelmeit, mégis mindvégig Alisonék mellett áll. Az ő jelleme sziklaszilárd és az egyik legjobban sikerült szereplő az egész könyvben. De azt már nem árulhatom el, hogy miért is lopta be magát a szívembe…

Olvasásra fel!

Amennyiben kíváncsi lettél, a Libri online boltjában beszerezheted a Ködös Igazságot. Amit bátran ajánlok minden tizenöt év feletti olvasónak. Ha pedig apró titkokat is szeretnél megtudni a történettel, jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban, kísérj minket figyelemmel! Ugyanis Pokk Brigitta ígért nekem egy beszélgetést, amit hamarosan rögzítünk írásos interjú formájában.

(Fotó: a Ködös Igazság c. regény borítója, a szerző engedélyével közzétéve)