Ilyen volt életem első könyvbemutatója

2022. jún. 12. Tollas Tímea

Évek óta írok, azonban közel egy éve nagyot fordult velem a világ és minden megváltozott. Egy nehéz élet helyzetemben úgy döntöttem, hogy írok egy könyvet. Másoknak. Segítségként. Ekkor úgy éreztem, hogy ha valamikor igazán értelmet nyert a létezésem, az bizony most jött el!

Könyvet írni felemelő és egyben hihetetlenül euforikus érzés. Döntés. Arról, hogy a legbensőbb érzéseidet és meglátásaidat a világ elé szeretnéd tárni. Elhatározás aziránt, hogy megmutatod ki vagy és milyen gondolatok keringenek a fejedben. Az írás egyet jelent a megnyílással. Saját tapasztalatból írhatom, hogy ha írok, akkor közvetlenebb stílusban és sokkal választékosabban is teszem, mintha másokkal beszélgetnék.

Pár hónap múlva pedig nagy öröm ért: részt vehettem életem első könyvbemutatóján! Olvassátok szeretettel az élménybeszámolót és fogadjátok meg pár tippemet, hogy Ti is íróvá válhassatok!

„Az írás nem csak írás. Vallás, fogalomrendszer. Ahhoz pedig, hogy kitörjünk egy berögzült fogalomvilágból, a gondolkodás alapvető, belülről jövő megváltozása szükséges. Hirtelen megvilágosodás vagy ébredés. Nevezhetjük vallási tapasztalásnak is. Vagy az emberi agy átprogramozásának.”

Sigrídur Hagalín Björnsdóttir

Porcukor: pozitívabb mindennapok

Sokakban teljesen jogosan felmerülhet a kérdés, hogy ha még sosem írtam ezelőtt könyvet, akkor mégis mi ösztönözhetett rá, hogy egy ekkora célt megvalósítsak? Miért is írtam meg a Porcukor: 40 gramm motivációt? Most felfedem az írás mögött húzódó valódi motivációimat.

A körülöttem lévő életunt, motiválatlan és fásult emberek sokaságából, illetve mindennapjaikból merítettem inspirációt a könyvhöz. Nem regény, így nincsenek benne elvarratlan szálak, se nem szól valós karakterekről, csupán a kendőzetlen igazság a mai világunkról. Néhol fájó igazságokra derítettem fényt, ezután pedig következhetett a megoldás.

Az alapötletem egy olyan könyv megalkotása volt, amely támaszt tud nyújtani a nehezebb napjainkon is, mellettünk állva akkor is, amikor úgy tűnik, minden összeesküdött ellenünk és kevésnek érezzük magunkat. A nehéz időszakokból szerettem volna kiutat mutatni az olvasóim számára.

És még egy kis titok: bevallom, ez a könyv egyfajta terápiás jelleggel is íródott. Egy nehéz időszakban segítséget jelentett számomra az, hogy papírra vethettem a gondolataimat, amelyek már jó ideje értek bennem és nyomták mélyen, legbelül a lelkem egyes kis zugait.

Léleksimogató visszajelzések

Mint korábban írtam, 2021 novemberében hatalmas változás állt be az életemben: megjelent az első könyvem! Belépve a nagy könyvesboltokba, pár kis lépés után felfedeztem az élénk színű, valósággal felém integető könyvemet a polcokon.

Leírhatatlan volt az a pillanat! Látni, ahogy az álmom megvalósult. Látni, hogy bárki odasétálhat és leveheti a polcról. Látni, ahogy életre kel.

Mondanom sem kell, hogy csodás, elégedettséggel teli napoknak néztem elébe, amiért nem tudok elég hálás lenni azóta sem. Ezt az érzést pedig csak tetézte az a tény, hogy közeledett a nagy napom: a könyvbemutatóm napja!

Élménybeszámoló a javából, avagy ilyen egy könyvbemutató

2022 áprilisában, egy esős napon került sor a bemutatóra. A kiadó által szervezett esemény az Astorián található Fókusz Líra Könyváruházban valósult meg.

Mivel a bemutató a késő délutáni órákban volt, így igyekeztem minél előbb odaérni a helyszínre, hogy előtte még alaposan átbeszélhessem a fontos kérdéseket és részleteket a beszélgetés moderátorával.

A könyvbemutatón nem csak én voltam az egyedüli szerző, rajtam kívül még 2 szerző is bemutatkozhatott és beszélhetett a nemrég megjelent könyvéről. A közönség soraiban rengetegen összegyűltek a közeli ismerősöktől kezdve a távolabbi rokonokig mindenki és szerencsére bőven akadt külsős érdeklődő is, aki szó szerint az utcáról toppant be.

Mi, a szerzők egy kerek asztalnál ültünk egymás mellett, előttünk a könyvünk és pár névjegykártya kapott helyet. Nagyon boldog voltam, de egyben izgatott is. Az egész testem remegett és ahogy elnéztem a mellettem ülő szerzőket, ők is hasonló adrenalin lökettel néztek elébe a könyvbemutatónak.

Pontban 18:00-kor elkezdődött a várva várt program, a szívem pedig ekkorra már a torkomban dobogott. Hiába beszéltük meg előtte a moderátorral a felém irányuló kérdéseket, nagyon izgultam, nehogy elrontsak valamit a nagy idegességemben.

Amint kezdetét vette az irányított beszélgetés, kezdtem megnyugodni. Összesen 7-8 kérdést kaptam a könyvemmel kapcsolatban, illetve fel kellett olvasnom a fülszöveget és a kedvenc részemet a könyvemből.

Az egész bemutató gördülékenyen ment és néha, amikor kitekintettem a közönségre, azt láttam, hogy elismerően bólogatnak és nagyon is tudtak azonosulni az írók által elmondottakkal, ahogyan a könyvek témáival is.

A bemutató végén lehetőség volt könyvek vásárlására, az írók általi dedikálásra, illetve kötetlen beszélgetésre is.

Azóta is nagyon boldogan gondolok vissza erre az eseményre, hiszen számomra meghatározó élmény volt. Olyan maradandó élmény, amelyet sosem felejtek.

Amennyiben Titeket is érdekel a könyvem, most vasárnap 13:00 órakor megtaláltok az Ünnepi Könyvhéten, a Duna- Korzó 50-es standjánál.

Alkossatok szabadon és sose féljetek túl nagyot álmodni, hiszen bármi lehetséges, ha igazán akarjátok és hisztek benne!