Így öltözz, ha alacsony vagy

2021. aug. 12. Márton Eszter

Sokak nehézségként élik meg alacsony termetüket és szívesen változtatnának rajta, főleg, ha vásárlásra kerül sor. Noha ez a probléma nem orvosolható, nincsenek csoda beavatkozások, amik 20 centimétert hozzávarázsolhatnának a magassághoz, van pár jól bevált tipp, amik segíthetnek azoknak, akik szeretnének egy kicsivel magasabb hölgy illúzióját kelteni.

Ugyan a magazinok és a kifutók tele vannak 180cm-es szupermodellekkel, érdemes tisztázni, hogy a felmérések szerint milyen magas egy átlagos nő hazánkban, hogy lássuk ki az, aki az alacsonyak körébe sorolható. Az átlag magasság a hölgyek körében körülbelül a 162cm, tehát aki ez alá esik, az számít alacsony termetűnek. Nekik ezekre érdemes odafigyelniük.

Elsősorban, nagyon fontos, hogy megfelelő és testhez passzoló méretet válasszuk. Ha egy ruha nem a méretünk, akkor nagy valószínűséggel rontani fogja az esélyét annak, hogy adottságaink, ebben az esetben magasságunkhoz előnyösen viszonyuljon. Felejtsük el, hogy mindig M-es méretet veszünk, mert az a “méretünk” ha épp az S-es vagy az eggyel nagyobb passzol igazán. Ne legyünk lusták és próbáljunk fel akár több méretet, hiszen a méretek és szabások minden üzletben és ruhadarabnál változóak lehetnek.

Bár egészen biztos, hogy legtöbben szívünk szerint kényelmes sportcipőkben élnénk le az életünket, ez nem a legokosabb választás, pláne, ha alacsonyak vagyunk. Mindenképp érdemes megbarátkozni a magassarkú gondolatával, mert rengeteget tud segíteni, ha magasabbnak akarunk tűnni, arról nem is beszélve, hogy mennyivel nőiesebb. Plusz tipp, ami pár extra centit tud hozzánk varázsolni, ha a nadrág annyira hosszú, hogy ráér a lábfejünkre, pár centivel hosszabb lábak illúzióját kelthetjük egy magassarkúval párosítva.

A szoknya jó választás lehet, de nem mindegy, hogy milyen hosszú és milyen fazonról van szó. A mini jöhet, de kerüljük, a térd alá érő, bő szoknyákat, illetve a földig érő darabokat, ezek kifejezetten rövidítenek a lábakon. Ha magas derekú szoknyát választunk, akkor lehet hosszabb, de inkább A-vonalú legyen és lehetőleg csak a bokáig érjen.

Nagyon fontos, hogy ne “vágjuk ketté” magunkat, lehetőleg kerüljük az eltérő színű alsót és felsőt, minden nadrághoz, szoknyához szerezzünk be hasonló színű felsőrészt. Törekedjünk arra, hogy ruhatárunkban többségben legyenek az egyszínű/monokróm ruhák, szettek, ezek sokkal előnyösebbek és optikailag nyújthatnak rajtunk. Messziről kerüljük a nagy, vastag öveket a derékon, ezek kifejezetten előnytelenek és rövidítik lábunkat.

Mintázat terén nem érdemes nagy, tarka motívumú darabokat választani. A hosszanti csíkozású ruhadarabok előnyösek lehetnek, de ne vigyük ezt sem túlzásba. Maradjunk letisztultak.

A hajviselet is sokat hozzá tud adni és pozitívan befolyásolhatja az összképet. A pici hölgyeknek nem érdemes extra hosszú hajkoronát növeszteni, mert sajnos nagyon összenyomhatja őket, azonban egy szorosan, magasra felkötött copf vagy konty megnyújthatja őket, így ezek a sokkal jobban állnak nekik.

Mindezek a trükkök azonban önbizalom nélkül nem sokat érnek, semmi sem pótolhatja a legfontosabb dolgot, a pozitív és magabiztos kisugárzást. Fogadjuk el magunkat, úgy, ahogy vagyunk és próbáljuk abból kihozni a maximumot. Nincs vonzóbb egy önazonos, önmagával békében elő nőnél.