Így készülj a bikini szezonra! Extra tippek és önbizalom tuning a javából

2022. jún. 27. Tollas Tímea

Mi, nők hajlamosak vagyunk láthatatlan mércékhez hasonlítgatni magunkat. Az idő múlásával egyre inkább csak a hibáinkat látjuk meg és sokszor félünk színre lépni, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljünk. Színre lépés alatt a nyakunkon lévő nyári időszakot értem, hiszen akár tetszik, akár nem, elérkezett a bikini szezon!

Vannak olyan hölgyek, akik már nagyon várták és szinte remegnek az izgalomtól, hogy mikor dobhatják már le végre a textilt. Míg a motiváltabbak a téli időszak vagy a bezártság ellenére is tettek az alakjuk formálásért, addig mások legyintve mondtak búcsút a kerekebb popsiknak és a narancsbőr nélküli comboknak. Nem adtak fel semmilyen küzdelmet, hanem máshogy vélekedtek, mint az átlag.

Mindenféle ítélkezés nélkül írom most mégis, hogy teljesen mindegy, hogy azoknak a nőknek a táborát erősíted, akik bármit képesek megtenni annak érdekében, hogy büszkén vonulhassanak a tengerparton vagy éppen az “Én így fogadom el saját magamat” csoportba tartozol. Elhiszed, hogy sosem az számított igazán a nyaralások során, hogy ki hányas mellmérettel vagy éppen A,B, C, netán D kosárral rendelkezik? El tudod fogadni, hogy nem a testsúlyod határozza meg azt, aki vagy? Bármennyi éves legyél is, akárhány kilót is mutasson az a fránya mérleg, egyet ne feledj: úgy vagy gyönyörű, ahogy TE jól érzed magadat! A többi ember nem számít, csakis a saját magadról alkotott véleményed.

Fürdőruha kisokos minden testalkatra

Íme pár tipp, hogy pontosan milyen bikinit is válassz a testalkatodnak és saját stílusodnak megfelelően:

  • Túl kicsi mellek?

Ezeket a fazonokat keresd a telitalálat érdekében:

Csomózott fazonok, push-upos hatású melltartók, geometrikus minták, keresztbe csíkos minták, fodros hatású felsőrészek, V kivágású melltartók, horgolt, szivacsos felsők.

  • Túl nagy mellek?

Így leszel lenyűgöző a parton:

Vastagabb pántos, old school fazonok, nyakbakötős felső részek, pánt nélküli bikini, magas derekú bugyival, megkötős felső részek.

  • A kerekdedebb hölgyeknek

Játékos, ugyanakkor praktikus egyrészes megoldások, maxi szoknyával tökéletes választás lehet egy estére is.  A magas derekú nadrágokat pedig kifejezetten az ilyen testre találták ki, hogy a hasat kicsit leszorítsa és kiemelje a gyönyörű, nőies vonalaidat. Az etno minta újra nagy divat, így ne hagyd ki Te sem!

  • Vékony és karcsú testalkatra

Nagy mázlista révén jó hír, hogy Te szinte bármit megengedhetsz magadnak. Trendi crop top vagy megkötős felső? Egyik sem akadály! Tanga és csípőn megkötős megoldások? Minden jöhet! Hajrá!

Extra tippek: így lépj túl a félelmeiden!

Az alábbi tippek segítségével könnyedén túl juthatsz a strandon hirtelen fellépő bizonytalanságokon.

  • Sose hasonlítgasd magadat másokhoz! Egyáltalán nem könnyű betartani,mert evolúciósan valahogyan belénk van kódolva az állandó versengési szellem. Örülj annak, hogy egyedi vagy és nem állsz be a sorba.
  • Találj magadon legalább 2 gyönyörű adottságot, amelyre büszke vagy. Amennyiben megismered a saját testedet és a tükör előtt állva elfogadod önmagadat úgy, ahogy vagy, máris könnyebben veszed az akadályokat még a strandon is.
  • Válassz magadnak olyan bikinit, amelyben nem csak jól, hanem nagyon jól érzed magadat. Számodra előnyös fürdőruhákat és lenge, nyári darabokat válassz, amelyekben megmutathatod, hogy mennyire szexi is vagy valójában.
  • Amennyiben féltékeny lennél a párod miatt, beszélj vele a félelmeidről és arról is, hogy Te hogyan látod saját magadat, illetve a kapcsolatotokat. Hidd el, díjazni fogja az őszinteségedet.
  • Újítsd meg a hajszínedet vagy valamit változtass meg magadon, ha úgy érzed, újdonságra lenne szükséged. Nagyon fontos szempont, hogy mindig hallgass a megérzéseidre és ne mások miatt változtass meg valamit, hanem csakis azért, mert már úgy érzed, hogy nem tudsz azonosulni vele.

Önbizalomhiány a strandokon és konklúziók

Őszinte kérdés és annál is szívbemarkolóbb válasz következik: Van róla fogalmad, hogy az eddigi nyaralásaim során hányszor láttam bizonytalan, zavarban lévő nőket a strandokon és a tengerpartokon? Falatnyi bikiniben rohangáló, fiatal, nagyon csinos lányok tömkelege nyüzsgött tavaly nyáron is a vízközeli, népszerű strandolós helyeken. Némelyikük kezében koktél, hosszú, fenékig érő, lágyan leomló hajzuhatag és agyon barnított, formás test. Elég élethű jellemzés, szinte minden évben hasonló nőket fedezhetünk fel, ha kicsit nyitva tartjuk a szemünket és nem csak arra fókuszálunk, hogy megette-e a gyerek a homokot.

Első ránézésre sokan azt hinnénk, hogy ezek a lányok vidámak, kiegyensúlyozottak és akkora önbizalommal rendelkeznek, hogy nekünk annyi soha az életben nem lesz. Téves elgondolás, ugyanis belül ezek a lányok a legbizonytalanabbak! Hiába a tökéletesnek tűnő testalkat és a gyönyörű fürdőruha, a csillogó külcsín rengeteg megfelelési kényszert és önbizalomhiányt takar. Ítélkezni könnyű, főleg akkor, hogyha az ember lánya már nem a húszas éveiben jár, a haja már nem csillogó és a szeme alatt bizony előbújtak azok a bizonyos első kis ráncok.

A legtöbbször magunknak sem valljuk be, hogy a versengés hajt minket minden egyes élethelyzetben. Legyen az a munkahely, az otthoni környezetünk, a közeli pláza vagy jelen esetben éppen a strand. Állandóan úgy érezzük, hogy hasonlítgatnunk kell magunkat más nőkhöz, meg kell ugranunk az általuk felállított, igen magas mércét.

Amennyiben ez nem sikerül, úgy magunkba fordulva, szégyenlősen merülünk el az önsajnálatban. Elkezdjük takargatni magunkat a parton, majd egyberészes fürdőruhák után kutatunk, sírunk azért, mert a férjünk vagy a barátunk nem rajtunk legelteti már a szemét, hanem a nádszálvékony, túlzottan nagy mellű Barbie babákon. Átesünk a ló másik oldalára és összeesküvés elméleteket kezdünk el gyártani, bizalmatlanná válunk és megfeledkezünk arról, hogy kik is vagyunk mi valójában. Értékes nők. Fiatal lányok. Céltudatos, vérbeli hölgyek. Olyanok, akiknek nincsen szükségük egy tanga bugyira ahhoz, hogy lenyűgözzenek egy igazi férfit. Ezt tartsuk mindig szem előtt, mielőtt teljesen ellepnének minket a sárga irigység magasra törő hullámai.

Bevallom, 24 éves vagyok és néha rám is rám tör a bizonytalanság és a kétség. Kiskorom óta nem voltam elégedett magammal, mindig túl magas és túl vékony voltam, sokszor gúnyoltak a körülöttem lévő gyerekek és felnőttek egyaránt. A sötétbarna hajamat azóta szőkére festettem, mert így érzem magamat jól. Ha le kell vetkőznöm a strandon, én is rejtegetem magamat, pedig sokan nevetnének csak, mert nem értenék, hogy 183 cm-es modell testalkattal és hosszú, szőke hajjal mégis milyen önértékelési zavaraim lehetnek? Arra már nem gondolnak, hogy az illető esetleg egészségügyi műtéten esett át, mert mindennapos fájdalmai vannak. Lehet, hogy azért vesz fel élénk bikinit, mert hegeket takargat vele. Hegeket, amelyek nem múlnak el teljesen soha. Ezeknek az ítélkező embereknek nem jut eszükbe, hogy komoly problémákkal nézhetünk szembe. Nem érdekli őket. Csak beszélnek és megítélnek minket.

Éppen ezért észrevettem sajnos az elmúlt időszakban – és emiatt nem szeretnék elmenni emellett a téma mellett szótlanul -, hogy egyre többen rosszindulatúak és féltékenyek a másikra. A kinézete, sikerei, elért eredményei miatt és még sorolhatnám.

Nem a magas lóról beszélek, hanem azt próbálom őszintén leírni Nektek, hogy semmi sem fenékig tejfel és még a legelszántabb, tökéletesnek tűnő emberek sem azok sokszor, mint aminek mutatják magukat. Mindannyiunkban ott vannak régi sérelmek, eltitkolt fájdalmak és nem tudhatjuk, hogy az éppen aktuális céltáblánknak választott személy milyen élethelyzeten megy jelenleg át, pontosan miért viselkedik úgy, ahogy.

A kifogásolhatatlanság hajszolása hamis életcél és téves útra visz, éppen ezért nem árt önmagunkba nézve rendet tenni a lelkünk mélyén és csak aztán más kertjében kapirgálni.

Felejthetetlen, önbizalomban gazdag nyári időszakot kívánok!