Hogyan emelkedj ki a sok közül és hogyan legyél feledhetetlen része a közösségi médiának? – 5 tipp a sikerhez!

2022. szept. 02. Farkas-Csamangó Tekla

Fontos számodra a social – jelenlét? Követőkre, rajongótáborra volna szükséged, hogy megvalósítsd a céged terveit, eladd a termékeidet? Vagy egészen egyszerűen csak vágysz az emberek figyelmére, de fogalmad sincs, hogyan keltsd fel az érdeklődésüket a közösségi média felületeken? Ebben a cikkben megismerhetsz néhány trükköt, amiket könnyűszerrel alkalmazhatsz is.

  1. Alkoss tudatosan

Ma kifejezetten nehéz értéket teremteni, hiszen sok felületen és milliónyi ember között kell valami különlegeset, forradalmit létrehozni ahhoz, hogy kitűnj a tömegből. Ráadásul hiába vannak jó ötleteid, ha nincsen célközönséged és nem vagy elég határozott. Ezért bármibe is fogsz, mindig készíts előzetes tervet. Gondold át, hogy mit akarsz közvetíteni és az kinek szól, illetve mennyire állja meg a helyét az adott közösségi média felületen. Nem muszáj mindenütt jelen lenned, de ahol aktív vagy – pl. Facebook, Instagram, YouTube – ott legyél a platformnak megfelelő.

Sose feledd: célok nélkül nincsen megvalósítás, ahogy megvalósítás nélkül nincsen siker sem.

  • Legyél változatos, de követhető

Bátran használd a forrásaidat, ötleteidet, olyan témákban, amik illenek az arculatodhoz, ám érdemes rendszert vinned a heti posztokba, és azt is kitalálnod, hogy milyen sűrűn osztasz meg bejegyzéseket. Bárhogy is döntesz a mennyiségről, az érdeklődés fenntartása és a minőség kedvéért nélkülözhetetlen kialakítani egyfajta ritmust.

Például hétfőnként közzé tehetsz egy hétindító motivációs videót a Facebook oldaladon. Szerdán pedig érdemes egy könnyed, de hasznos blogcikket írnod, hogy feltöltsd energiával a fáradt látogatóidat. A többi nap megmaradhat a szakmádhoz, termékedhez szorosan kötődő hírek, információk, komoly lehetőségek megosztására.

A látogatók szeretik, ha tudják mi vár rájuk. Ha kvázi ismerik a heti tervet. Ugyanakkor nem árt, néha megtörni a rutint egy-egy nyereményjátékkal, kedvezménykuponnal, élő videós bejelentkezéssel, beszélgetős esttel. Szintén olyasmivel, ami tükrözi a számodra, a vállalkozásod számára elengedhetetlen értékeket.

  • Vond be a közönségedet a mindennapokba

Ne csak magadnak írj, hagyd, hogy a követőid Veled együtt gondolkodjanak. Hogy megosszák véleményüket, ötleteiket. Amennyire csak lehet, dolgozz interaktívan. Biztasd az olvasóidat arra, hogy vigyék a híredet, és köszönd meg nekik az aktív részvételt. Hiszen, bár ma kissé kiüresedettek a hétköznapok, az emberek hálásak azért, ha gondolnak rájuk, ha megköszönik a munkájukat, netán, ha még valamilyen jutalmat is kapnak érte. Emellett pedig érdekes élmény, ha megkérdezed őket arról, milyen témákat, termékeket, gondolatokat szeretnének látni az oldalon. Mi az, ami a legjobban tetszik nekik. Ezzel a taktikával akár azt is lemérheted, hogy mennyire ismered a közönséged igényeit.

  • Engedj bepillantást a kulisszák mögé

Rántsd le a leplet magadról. Tégy közzé fotókat, videókat a munkafolyamataidról, személyes életed néhány publikálható állomásáról. Így jobban megismerhetnek Téged a távoli ismerőseid, ügyfeleid, s azok az idegenek, akik felfigyeltek Rád. Ám legyél mindig óvatos, ezt sose vidd túlzásba. Mert az igazság az, hogy ha nem vigyázol könnyen banálissá, komolytalanná válhatsz.

Valljuk be, arra senki sem lesz kíváncsi, hogy naponta hányszor látogatod meg az illemhelyiséget, hiába szeretnél még ott is szelfizni. Kivéve persze akkor, ha emésztést javító termékeket forgalmazol.

Miért kell megemlíteni ezt is? Azt, hogy mit ne csinálj? Azért, mert sokszor láthatunk ilyesmire is példát. Képesek vagyunk gondolkodás nélkül mindent megosztani magunkról. Ám, ami egy baráti társaságban esetleg még poénosnak hangozhat, annak nem feltétlen van helye a világhálón.

  • Figyelj a vizualitásra

A rohanó világunkban már nem elég a szöveg. Ma sokkal hangsúlyosabbak a képek, videók. Mindig keress a posztodhoz illő médiatartalmakat vagy szerkessz magadnak, Photoshop-pal, Crello – val, Animotoval stb. Ezek használatát könnyen megtanulhatod és utóbbi kettőtől számos nagyszerű ötletet is kaphatsz.

+1. Maradj pozitív

Sugározzon Belőled életenergia, tenni akarás. Legyél kellően optimista és közvetíts komoly célokat. A mostani helyzet sokak számára kilátástalan, rengeteg gondot okoznak a hétköznapok, s mellette még ezer más egyéb dolog. De Te ne süllyedj bele a gondokba, legyél az, aki a saját területén megoldást kínál a bajokra. Vagy, ha önmagadat, az életed egy részét szeretnéd megosztani másokkal, akkor is képviselj építő jellegű dolgokat.

Ha a mindennapjaidban szeretnél népszerűbb lenni, akkor is követheted ezt a vonalat. Már mindenkinek elege van a gyűlölködésből, fájdalomból, stresszből. Válj azzá, aki színt visz a hétköznapokba!