Három szuper Arnold Schwarzenegger-vígjáték

2020. dec. 02. Szűrös Ivett

Ha mondani kellene egy filmet, amiben Arnold Schwarzenegger játszik, akkor a legtöbb embernek valószínűleg a Terminátor jutna először az eszébe. Bár a színész elsősorban sci-fi- és akciószerepeinek köszönheti a népszerűségét, vígjátékokban is látható. Ez utóbbiak közül következzen most három személyes kedvencem tőle. (Ezeket egyébként – különösen ünnepek alatt – elég sokszor adják a TV-ben is.)

Ovizsaru (Kindergarten Cop, 1990). John Kimble, rendőr (Arnold Schwarzenegger) és kolléganője egy Astoria nevű kisvárosba utaznak, ugyanis egy nyomozás szálai oda vezetnek. Csak a város nevét tudják, ahol a drogdíler volt párja és kisfia lakik, egyebet nem. Azt tervezik, hogy a rendőrnő elhelyezkedik majd a helyi óvodában, hogy kiderítsék, melyik is pontosan a bűnöző gyereke. Azonban a kisvárosba tartó úton John társa lebetegszik, így a férfinek kell helyettesítenie. Ő lesz az új óvóbácsi… Vajon sikerül neki helytállni ebben az egészen új szerepben?

Junior (Junior, 1994). Ebben a vígjátékban a színész egy tudóst alakít. Dr. Alexander Hesse (Arnold Schwarzenegger) és Dr. Larry Arbogast (Danny DeVito) egy olyan termékenységi szeren dolgoznak, amely megakadályozza az embrió kilökődését, vagyis a vetélést. A felügyelő bizottság azonban nem hagyja jóvá, hogy ezt embereken is kipróbálják. Larry meggyőzi Alex-et, hogy titokban mégis végezzék el a kísérletet, és arra is ráveszi, hogy rajta teszteljék a szert. Mivel az alany férfi, így szükség van egy petesejtre is. Larry ellop Dr. Diana Reddin (Emma Thompson) laborjából egy „Junior” nevű ovumot. Azt azonban nem tudja, hogy ez a doktornő saját petesejtje…

Hull a pelyhes (Jingle All the Way, 1996). A gyerekek aktuális kedvence Turbo Man. Howard Langston-t (Arnold Schwarzenegger) még jóval karácsony előtt megkérte a felesége (Rita Wilson), hogy szerezzen be egy figurát. Ez ugyanis közös fiuk aktuális kedvence. Amikor szenteste előtti nap a nő rákérdez, hogy a férfi megvette-e a babát, az igennel felel. Ez azonban hazugság. Howard, aki egyébként elfoglalt üzletember, teljesen elfeledkezett róla. A férfi úgy gondolja, hogy gyorsan elmegy venni egyet, ez viszont nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt először gondolta. Ugyanis Turbo Man babát már szinte képtelenség beszerezni… Howard azonban nem adja fel. Hogy sikerül-e neki? Megtudja, aki megnézi a filmet.

Mindhárom vígjátékot ajánlom – akár többszöri megnézésre is. Kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást!