Három kellemes kikapcsolódást nyújtó film az ezredforduló környékéről

2022. jan. 24. Szűrös Ivett

Filmet nézni szinte mindenki szeret, ám sokszor akár órák is eltelhetnek mire az ember hosszas keresgélés után talál egy olyat, amit érdemesnek talál a megtekintésre.

A következőkben szeretnék ajánlani három kevésbé ismert, ám kellemes kikapcsolódást nyújtó alkotást az ezredforduló környékéről:

Logan bosszúja

(Logan’s War: Bound by Honor, amerikai akciófilm, 1998, 12 éven aluliak számára nem ajánlott)

A történet 1983-ban kezdődik. A tízéves Logan Fallon (Brendon Ryan Barrett) boldogan él szüleivel és kishúgával. Ügyész édesapja épp egy fontos ügyön dolgozik, ezért a család kiemelt védelem alatt áll. Egy este azonban néhány fegyveres férfinak mégis sikerül betörni a rendőrök által is őrzött házba. Mindenkit megölnek, egyedül Logan marad életben, mivel neki még időben sikerül elbújnia. Bár a rejtekhelyéről tisztán látta az elkövetők arcát, ám erről nem szól a rendőrségnek. Fogadalmat tesz, hogy amikor felnő, ő maga fog végezni a bűnösökkel. A kisfiút az apai nagybátyja, Jack Fallon (Chuck Norris) veszi magához. A férfi felismeri, hogy unokaöccse ugyanazzal a különleges képességgel rendelkezik, mint ő maga, vagyis képes előre megérezni a veszélyt. Ezután elkezdi edzeni a kisfiút. Évekkel később, az immár felnőtt Logan (Eddie Cibrian) úgy dönt, hogy beáll kommandósnak. Hazatérve pedig elérkezettnek látja az időt, hogy bosszút álljon családja gyilkosain…

Hajótöröttek szigete

(Tribe, ausztrál kalandfilm, 1999, 12 éven aluliaknak számára nem ajánlott)

Turisták egy kisebb csoportja hajós körutazásra indul. Egy nap észrevesznek egy üres vietnámi halászhajót. A kapitány és segítője, Jack (Antonio Sabato Jr.) úgy döntenek, hogy közelebbről is szemügyre veszik. A fedélzeten csak egy fiatal lányt találnak, aki nem beszél angolul. Átviszik a turistahajóra, majd az egyik utas, aki tud vietnámiul, kikérdezi őt. Kiderül, hogy a halászhajót kalóztámadás érte. Mindenkit megöltek és a vízbe dobtak, a lánynak azonban csodával határos módon sikerült túlélnie a történteket. A turisták tartanak tőle, hogy akár az ő hajójukat is támadás érheti. Sajnos ez a következő éjjel meg is történik. A túlélők egy lakatlan szigetre sodródnak, ahol csak magukra számíthatnak.

Aki szereti a hajótöröttes filmeket, annak mindenképpen ajánlott ezt is megnézni.

Golyóálló szerzetes

(Bulletproof Monk, amerikai akció-vígjáték, 2003, 12 éven aluliak számára nem ajánlott)

A történet 1943-ban kezdődik. Tibetben járunk. Egy fiatal szerzetes (Chow Yun-Fat) lesz a végzet tekercsének új őrzője. Azonban alig veszi át mesterétől, amikor egy Strucker (Karel Roden) nevű tiszt parancsára katonai támadás éri őket. A férfi mindenáron meg szeretné szerezni a végzet tekercsét, ám nem jár sikerrel. A történet hatvan évvel később New York-ban folytatódik. Lassan itt az ideje, hogy a tekercsnek új őrzője legyen. A szerzetes belebotlik egy Kar (Sean William Scott) nevű zsebtolvajba, és meglepetésére a jelek arra mutatnak, hogy megtalálta az utódját. Közben feltűnik egy fiatal lány, Jade (Jaime King) is. Immár hármójuknak kell felvenni a harcot azokkal szemben, akik meg akarják szerezni a tekercset: a még mindig életben lévő Strucker-rel és az unokájával, Nina-val (Victoria Smurfit). Vajon sikerül nekik? Kihez kerül a végzet tekercse?

Az egyik főszereplő Sean William Scott, aki főként az ikonikussá vált Amerikai Pite (1-2 + Az esküvő + A találkozó) filmekből lehet ismerős. Érdekes egy ilyen szerepben látni azt a színészt, akire a legtöbben inkább csak az általa alakított Steve Stifler-ként emlékeznek.

Mindhárom film tökéletesen megfelel egy-egy könnyed délutáni kikapcsolódáshoz.