Három izgalmas thriller a 2009-es évből (18+)

2020. ápr. 07. Szűrös Ivett

Szabadidőnket a legtöbben szívesen töltjük filmnézéssel. Először is eldöntjük, milyen műfajhoz van éppen hangulatunk, majd ezután kezdődik a keresés. Mielőtt egy-egy film kiválasztására kerülne sor, sokszor órák is eltelhetnek ismertetők és vélemények olvasgatásával.

Most szeretnék ajánlani három thrillert, melyek igaz, hogy nem tartoznak a legújabbak közé, hiszen 2009-es alkotások, mégis megvan bennük minden, ami kellő izgalomban tartja a nézőket. Emellett véleményem szerint a többször nézhető filmek kategóriájába is tartoznak.

Az árva (Orphan)

A film középpontjában egy család áll. Az anya (Vera Farmiga) még nem tudta feldolgozni, hogy harmadik gyermeke halva született, így lelki gondokkal küzd. Ő és a férje (Peter Sarsgaard) elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy kislányt. Választásuk a kilencéves Esther-re (Isabelle Fuhrman) esik. Azzal egyikük sem számol, hogy az új családtag érkezése nem összekovácsolni fogja a famíliát, hanem épp ellenkezőleg. A film az elejétől a végéig leköti a figyelmet.

Hívatlan vendég (The Uninvited)

Műfaja szerint pszicho-horror/pszicho-thriller. A film egy 2003-as dél-koreai film (A tale of two sisters) feldolgozása. Anna (Emily Browning) egy pszichiátriai kezelés után újra hazatérhet. Otthon azonban azzal kell szembesülnie, hogy nemrég elhunyt édesanyja helyét már át is vette egy másik nő (Elizabeth Banks), aki egyébként az asszony ápolónője volt.

Mindkét filmre igaz, hogy aki először nézi meg, annak érdemes figyelnie minden apró részletre, és előtte semmiképpen sem javasolt spoileres tartalmak olvasgatása.

A mostohaapa (The Stepfather)

Ez a film az 1987-ben készült, azonos címet viselő thriller feldolgozása. Az előző kettőtől eltérően túl nagy fordulatokat és csavarokat nem tartogat, ennek ellenére ugyancsak izgalmas alkotás. Már a film legelején kiderül, ki a „főgonosz”, a továbbiakban pedig egy új családba való beilleszkedését kísérhetjük figyelemmel. A mostohaapa (Dylan Walsh) egy kellemes külsejű és látszólag megnyerő modorú férfi, ám a néző pontosan tudja, hogy mire képes. Az elvált, három gyerekes asszony (Sela Ward) úgy érzi, kapott egy második lehetőséget az élettől, amikor megismerte Grady-t. Két kisebb gyermeke hamar elfogadja az új családtagot, ám a hazatérő fia (Penn Badgley) számára kezdetektől fogva gyanús az új férj- és apajelölt. Egyébként sok férfi álma, Amber Heard is szerepel a filmben. A hölgy feltűnően sokat van fürdőruhában, illetve hiányos öltözékben, ha ez esetleg a film megnézésének oldalára billentené a mérleget.